Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Αξιοποιείται το εργοτάξιο της γέφυρας

Η αξιοποίηση των χώρων του πρώην εργοταξίου της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου ήταν το θέμα ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, σήμερα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υ.Π.Ε.Κ.Α. Σωκράτη Αλεξιάδη, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου Μανώλη Αγγελάκα, ο Δημάρχος Ναυπακτίας Ιωάννη Μπουλέ, ο Γενικός Δ/τη Χωροταξικής & Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Σάκη Παναγιωτόπουλου, εκπροσώποι του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.) και υπηρεσιακοί παραγόντες.

Η συζήτηση εστιάστηκε στις χρήσεις που παρουσιάζουν επενδυτικό ενδιαφέρον (επιχειρηματικό πάρκο, τουριστικές και άλλες εμπορικές χρήσεις), ενώ ύστερα από ανταλλαγή απόψεων, όλοι οι μετέχοντες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η βέλτιστη λύση για την αξιοποίηση των χώρων του εργοταξίου είναι ένα σύμπλεγμα μικτών χρήσεων, αποτελούμενο από θεματικά πάρκα τουρισμού, αναψυχής, παραθερισμού και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Κλείνοντας τη σύσκεψη, ο Γενικός Γραμματέας του Υ.Π.Ε.Κ.Α. τόνισε ότι η επιβεβλημένη αξιοποίηση του χώρου δεν είναι θέμα που αφορά μόνο την τοπική κοινωνία, αλλά εθνικό, που επηρεάζει τη συνολική εικόνα της χώρας. Κατέληξε δε, πως προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη και πλέον βιώσιμη λύση θα απαιτηθεί στενή και βήμα – βήμα συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου