Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Τ.Ε.Ι.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
για την παραμονή του ΤΕΙ στη Ναύπακτο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Τμήμα Ναυπάκτου του ΤΕΙ περιλαμβάνεται στο νέο Ακαδημαϊκό Χάρτη που δόθηκε από χθες στη δημοσιότητα. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τον Δήμο μας και την ευρύτερη περιοχή, αφού πέρα από τη διατήρηση του τμήματος στη Ναύπακτο αναβαθμίζεται η παρουσία του με την μετονομασία του σε ΤΕΙ Μηχανικών Πληροφορικής στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τρεις ειδικότητες.
 Αποτελεί βαθιά πεποίθησή μας ότι η χώρα μας έχει ανάγκη εκσυγχρονισμού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο τη σύνδεση της επιστήμης με την παραγωγή και την απασχόληση. Με αυτό το σκεπτικό από τη δημοσίευση του σχεδίου ΑΘΗΝΑ  καταθέσαμε σε όλους τους αρμόδιους φορείς τεκμηριωμένη πρόταση στην οποία παρουσιάσαμε όλα τα ακαδημαϊκά  και αναπτυξιακά κριτήρια, που συνηγορούσαν στη διατήρηση του τμήματος στη Ναύπακτο και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η πρότασή μας υιοθετήθηκε.
Από την πλευρά μας οφείλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε με μόνιμες εγκαταστάσεις μακροπρόθεσμα τη διατήρηση και ενδυνάμωση του ΤΕΙ στη Ναύπακτο και την άμεση τοποθέτηση της έδρας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος στο Μεσολόγγι
Η συντονισμένη προσπάθεια που έγινε όλο αυτό το διάστημα από τον Δήμο Ναυπακτίας και όλους τους κοινωνικούς φορείς, μαζί με το Δήμο Μεσολογγίου και Αγρινίου έφερε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα και αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για τον Δήμο μας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αναδεικνύεται η σπουδαιότητα και η αναγκαιότητα της στενής και ουσιαστικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που ταλανίζουν τους δημότες μας.
Ευχαριστούμε όλους όσοι με οποιοδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην κοινή προσπάθεια με τους οποίους μοιραζόμαστε το αποτέλεσμα.

Ναύπακτος 20 – 3- 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου