Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Επιδείνωση του καιρού... ΟΔΗΓΙΕΣ

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας λόγω επιδείνωσης του καιρού
Μέτρα αντιμετώπισης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένονται από αύριο Πέμπτη εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.
Την ίδια ώρα συνιστά στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες, και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Στις οικίες τους να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
Κυρίως να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας και να προτιμούν τους κεντρικούς δρόμους. Να ενημερώνουν τους οικείους για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν.
Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου