Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΟΜΟΝΟΙΑ: Η ΑΗΤΤΗΤΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ

 
Με ιδανικό τρόπο έκλεισαν οι άνδρες της Ομόνοιας Ναυπάκτου τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις σε μια από τις καλύτερες χρονιές της σύγχρονης ιστορίας της. Νίκησε και στη Ζάκυνθο, τον τοπικό Ζ.Α.Ο. με 0-3 σετ και ολοκλήρωσε τη χρονιά κατακτώντας το πρωτάθλημα αήττητη στα δέκα παιχνίδια που έδωσε.
Η Ομόνοια ταξίδεψε στη Ζάκυνθο με μόλις πέντε παίκτες ενήλικους και όλη την υπόλοιπη ομάδα αποτελούμενη από τους παίδες του συλλόγου, που άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο είχαν πάρει ούτως ή άλλως χρόνο στο φετινό πρωτάθλημα. Παρά τις πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα η επικράτηση με 0-3 ήρθε με σχετική ευκολία.
Πιo εύκολα από το αναμενόμενο ήρθε η κατάκτηση του πρώτου σετ. Η Ομόνοια προηγήθηκε από το ξεκίνημα πιέζοντας με το καλό της σερβίς την αντίπαλη υποδοχή, παίρνοντας πολλούς άσσους, αρχικά με τον Μητρόπουλο κια στη συνέχεια με τον Δ. Κόκκαλη. Το τελικό σκορ 13-25 είναι χαρακτηριστικό της διαφοράς ανάμεσα στις δύο ομάδες. Κοντά στο σκορ ήταν οι γηπεδούχοι στο δεύτερο σετ. Παρ'όλα αυτά η Ομόνοια έχοντας αρκετές λύσεις στην επίθεση και πολύ καλή απόδοση στο σερβίς κράτησε το προβάδισμά της ως το τέλος, κάνοντας το 0-2 με 20-25. Το τρίτο σετ το ανέλαβαν οι μικροί που αν και βρέθηκαν να κυνηγούν το σκορ κατάφεραν και έφτασαν τους νησιώτες κατακτώντας και το σετ με 21-25 και μαζί το παιχνίδι με 0-3 σετ.
Πολύ καλή η φιλοξενία των Ζακυνθινών για μία ακόμα φορά, στο όμορφο γήπεδο της Παναγούλας, ενώ η αποστολή της Ομόνοιας είχε τη χαρά να παρακολουθήσει και τα εορταστικά αποκριάτικα δρώμενα της πόλης, με πολύ κέφι και εξαιρετικά όμορφο κλίμα.

Με τον αγώνα αυτό ολοκλήρωσε το φετινό πρωτάθλημα η Ομόνοια κατακτώντας αήττητη τον τίτλο και μαζί την άνοδο στον Η' Όμιλο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος. Η διοίκηση της Ομόνοιας ετοιμάζει μίνι γιορτή-φιέστα για να τιμήσει τους αθλητές της, που θα γίνει σε ημερομηνία που θα ορισθεί μετά από συνεννόηση με την Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης της Πελοποννήσου, με επικρατέστερη ημερομηνία την 23η Μαρτίου.
Ζακυνθινός Α.Ο. (Γρηγόρης Αβτζής): Σιαφιλαίος, Μυλωνάς, Γκαγκαστάθης, Παγανόπουλος, Καλαϊτζής, Κούτσης, Μαυρόπουλος, Στεφανός, Μουζάκης, Κακολύρης.
Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Τσούσης, Κόγγος, Μέτσης, Κομάνι, Κεχαγιάς, Τσακανίκας, Κόκκαλης Δ., Παπαηλιόπουλος, Μητρόπουλος, Θεοφάνης, Λουκάς Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου