Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Και στο βάθος «γαλάζιοι».. μνηστήρες


Ξεκίνησαν, δειλά-δειλά, οι συζητήσεις και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις «στελεχών»  της γαλάζιας Νεοδημοκρατικής παράταξης, για τις υποψηφιότητες Δημάρχων στον δήμο Δωρίδας, που ως γνωστόν θα γίνουν στα μέσα του επόμενου έτους του 2014.
Εν τω μεταξύ, άλλοι ομιλούν ανοιχτά για την υποψηφιότητά τους, άλλοι εκμυστηρεύονται τις προθέσεις τους σε φιλικές παρέες και άλλοι διερευνούν το πολιτικό αυτοδιοικητικό  κλίμα χωρίς να κρύβουν την επιθυμία τους για την διεκδίκηση του αξιώματος του Δημάρχου. Βέβαια, όλοι σχεδόν, μιλάνε για «ανεξάρτητα» ψηφοδέλτια  και ότι δεν θα «επιδιώξουν» το«κομματικό χρίσμα» αποφεύγοντας να δηλώσουν κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο δεν θα είναι… καλοδεχούμενο!
Τα ονόματα των «γαλάζιων» υποψηφίων μνηστήρων για την Δημαρχεία Δωρίδος που ακούγονται «μέχρι στιγμής», είναι:
Του Μπάμπη Κόκκινου, καταγόμενου από την περιοχή Λιδορικίου, πρώην Περιφερειάρχη της ΝΔ στην περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου και μάλιστα με την «σφραγίδα» του πετυχημένου, δασκάλου το επάγγελμα, με πλούσια συνδικαλιστική δράση στην διδασκαλική Ομοσπονδία, θεωρείται έμπειρος στα Αυτοδιοικητικά και συνδικαλιστικά δρώμενα.
Του Κώστα Κουτσομίχου, οικονομολόγου και πρώην υπαλλήλου του ΟΤΕ, πολιτευτή της ΝΔ στην Φωκίδα και αντιπροέδρου του ΔΣ των ΕΛΓΑ επί κυβερνήσεων Καραμανλή, διαθέτει λαϊκό έρεισμα με πάρα πολλές γνωριμίες στη Δωρίδα..
Ο Γιώργος Κουλούλας, πετυχημένος Δήμαρχος Λιδορικίου για 12 χρόνια και με μεγάλη αποδοχή σε όλους τους κομματικούς χώρους..
Ο Αναστάσιος Παγώνης, δάσκαλος το επάγγελμα, πρώην Δήμαρχος Ευπαλίου και επικεφαλής της σημερινής αντιπολίτευσης στον Δήμο Δωρίδας. Ομιλεί «ανοιχτά» ότι θα είναι υποψήφιος και μάλιστα με… «νέο σχήμα». Αναγνωρίζει τα λάθη επιλογών του στις τελευταίες εκλογές, επιμένει πως είναι «εν ενεργεία μάχιμος» για τα προβλήματα του Δήμου και ότι δεν υπάρχουν πια οι «ατυχείς συγκυρίες» των πρώτων εκλογών του νεοσύστατου Καλλικρατικού Δήμου Δωρίδας.. Και…
Ο Μπάμπης Κατσαρός, υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ και πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος επί Νομαρχίας Δημ. Ανδρίτσου και Νικολάου Φουσέκη…
                Είναι πιθανόν, στο μέλλον, να εμφανιστεί ή ακουστεί και το όνομα κάποιου άλλου υποψηφίου αλλά, οι γνωρίζοντες τα πολιτικά πράγματα της Δωρίδας, θεωρούν βέβαιο ότι μόνο ένας ή δύο από τους προαναφερόμενους, θα είναι  τελικά υποψήφιοι…
Από το άλλο «στρατόπεδο», θεωρείται σίγουρη η υποψηφιότητα του σημερινού Δημάρχου Γιώργου Καπεντζώνη ο οποίος έχει «εμβολίσει» την Δεξιά Παράταξη κι έχει ανησυχήσει τους γαλάζιους «μνηστήρες» με την τοποθέτηση σε καίριες θέσεις του Δήμου (δύο αντιδημάρχων και του Προέδρου του δ.σ.) δημ. Συμβούλων του που, ιδεολογικά τουλάχιστον, ανήκουν στο γαλάζιο στρατόπεδο και ασκούν σημαντική επιρροή στα αυτοδιοικητικά της Δωρίδας!
Στην ευρύτερη Αριστερά, ισχυρή παραμένει μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Χρ. Τριανταφύλλου, ενώ από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ που στην Δωρίδα διαθέτει χαμηλά ποσοστά, μέχρι στιγμής δεν εμφανίζεται τίποτα στον… ορίζοντα!
Αυτή, γενικά, είναι η πρώτη προεκλογική εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος Δωρίδας ενώ δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε και τα μεγάλο πρόβλημα που θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι με τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων τους ώστε να μην παρατηρηθεί το ίδιο φαινόμενο προηγούμενων αναμετρήσεων όταν αναγκάζονταν να συμπεριλάβουν  γονείς, πεθερούς, πεθερές και άλλους κοντινούς συγγενείς!
Τέλος, θεωρείται σίγουρο πως στη Δωρίδα των 55 κοινοτήτων, του μόνου ίσως Δήμου στην Ελλάδα που η πρωτεύουσά του το Λιδορίκι,  δεν συνδέεται με λεωφορειακή γραμμή με τις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων του,  το προεκλογικό πολιτικό-αυτοδιοικτικό ενδιαφέρον  θα ενταθεί σύντομα και, όπως λένε οι πληροφορίες, μετά το Πάσχα θα υπάρξουν οι πρώτες ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων για τη θέση του Δημάρχου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου