Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Πρόταση - Ερώτηση του δ.σ Ναυπακτίας κ.Ντίνου Τσουκαλά


Την παρακάτω Πρόταση - Ερώτηση κατέθεσε ο δ.σ. Ντίνος Τσουκαλάς για να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του οποίου είναι Αντιπρόεδρος....... 

Κύριε Πρόεδρε,

Επειδή βιώνουμε μια περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, η οποία σε συνδυασμό με την επικείμενη θεσμοθέτηση του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων που θα αντικαταστήσει το ΕΕΤΗΔΕ (το λεγόμενο "χαράτσι" της ΔΕΗ) και τον φόρο ακίνητης περιουσίας, αναμένεται να επιδεινώσει ακόμα παραπάνω όλους του δείκτες της αγοράς ακινήτων και να δημιουργήσει νέες συνθήκες οικονομικής "ασφυξίας" σε όλους τους συμπολίτες μας.

Επειδή η οικοδομική δραστηριότητα στη Ναύπακτο και την πέριξ περιοχή εμφανίζει πρωτοφανή πτώση την τελευταία διετία και δεν αναμένεται η βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη της.

Επειδή το ζήτημα του οικιστικού, έχει βαλτώσει για ακόμη μια φορά, αυτή τη φορά με ευθύνη δική σας και στον αντίποδα οι ισχύουσες αντικειμενικές αξίες ακινήτων στη γεωγραφική περιοχή του Δήμου Ναυπακτίας είναι πλέον υπερβολικά υψηλές έως και εξωπραγματικές, προτείνω την άμεση λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από συζήτηση επί του θέματος, με την οποία θα ζητάμε από την πολιτεία:
  1. Άμεση μείωση των τιμών ζώνης, στην πόλη της Ναυπάκτου από 40% στο πλείστο των περιπτώσεων έως και 25% στις πιο εμπορικές περιοχές (παραλιακό μέτωπο).
  2. Κατάργηση του συντελεστή εμπορικότητας καθόσον, στη δεδομένη χρονική στιγμή και βραχυπρόθεσμα, λόγω της κρίσης η εμπορικότητα είναι πλέον ανύπαρκτη ουσιαστικά και σε κάθε περίπτωση εάν αυτό δεν είναι δυνατόν μείωση του συντελεστή σε υψηλά επίπεδα τουλάχιστον 60%.
  3. Αύξηση των μειωτικών συντελεστών παλαιότητας.

Σας υπενθυμίζω κλείνοντας, ότι οι αντικειμενικές αξίες εκτός των άλλων, επηρεάζουν και τα επιβαλλόμενα πρόστιμα κατά την διαδικασία τακτοποίησης των αυθαιρέτων, όπως επίσης και τις απαιτούμενες πιστώσεις που μπορεί να απαιτηθούν στις διαδικασίες απαλλοτρίωσης προς όφελος του δήμου.

Σας ζητώ λοιπόν να είναι θέμα ημερήσιας διάταξης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο
 
 
πηγή: NafsClick

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου