Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Βόλεϊ Ανδρών: Το στέμμα του πρωταθλητή στην Ομόνοια


Εξασφάλισε και μαθηματικά το πρωτάθλημα η ανδρική ομάδα της Ομόνοιας Ναυπάκτου, δύο αγωνιστικές πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος, καθώς κέρδισε στην Καλαμάτα τον δεύτερο της βαθμολογίας Άργη με 1-3 επιτυγχάνοντας την όγδοη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια.
Με το μαγικό ραβδάκι του πολύπειρου προπονητή Γιώργου Μητρόπουλου, η Ομόνοια κατάφερε να συσπειρώσει τον κόσμο του βόλεϊ της πόλης και με κοινή προσπάθεια να φτάσει στην κορυφαία στιγμή της ιστορίας της, όσον αφορά το βόλεϊ. Ο πατρινός τεχνικός κατάφερε να παντρέψει παίδες, έφηβους και μεγαλύτερους, έμπειρους και άπειρους, δημιουργώντας ένα απροσδόκητα ανταγωνιστικό και νεανικό σύνολο. Τα “τρομερά μωρά” του Μητρόπουλου κατάφεραν να πάρουν το πρωτάθλημα της Τοπικής Κατηγορίας της Ε.Σ.ΠΕ.Π. και την άνοδο στον Η' Όμιλο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Πετοσφαίρισης για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Στο παρόν πρωτάθλημα πάντως η Ομόνοια έχει να δώσει ακόμα δύο παιχνίδια, εκτός έδρας με Ζακυνθινό και εντός έδρας με τον Σπαρτιατικό και θέλει να διατηρήσει το αήττητο ως τη λήξη του πρωταθλήματος.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, η αποστολή στην Καλαμάτα δεν ήταν τόσο εύκολη όσο θα σκεφτόταν κανείς, αναλογιζόμενος το παιχνίδι του πρώτου γύρου ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Άργης είχε πολύ καλή απόδοση και δικαιολόγησε πλήρως τη θέση του στην κατηγορία. Μάλιστα στο πρώτο σετ κατάφερε να προηγηθεί με 20-16, έχοντας προβάδισμα για την κατάκτηση του πρώτου σετ. Οι παίκτες της Ομόνοιας όμως μείωσαν αρχικά σε 22-20 και πιέζοντας στο σερβίς πήγαν στο πρώτο σετ μπολ στο 22-24. Παρ'ότι οι γηπεδούχοι το έσπασαν, δεν μπόρεσαν να κάνουν το ίδιο και στο δεύτερο σετ μπολ με την Ομόνοια να κερδίζει με 23-25 και να προηγείται 0-1, εξασφαλίζοντας εξ'αρχής την υπεροχή σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Άργη. Στο δεύτερο σετ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν και πάλι με 19-16, αυτή τη φορά όμως άντεξαν ως το τέλος αν και χρειάστηκαν τρία σετ μπολ (24-23, 25-24 και 26-25) και μαζεμένα λάθη των παικτών της Ομόνοιας για να μπορέσουν να φτάσουν στο 27-25 και να ισοφαρίσουν (1-1).
Πολύ καλή ήταν η Ομόνοια στο τρίτο σετ. Έχοντας πολύ καλό σερβίς πήρε από το ξεκίνημα προβάδισμα 0-6 και παίζοντας πολύ καλά σε άμυνα και επίθεση γρήγορα πήγε στο 6-16 και παρ'ότι στο τέλος χαλάρωσε και οδηγήθηκε σε λάθη, κράτησε τη διαφορά παίρνοντας το σετ με 15-25. Με τον Νικολάου του Άργη να κάνει πολύ καλό σερβίς στο ξεκίνημα του τετάρτου σετ, οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα τεσσάρων πόντων εως το 13-9. Ο Παπαηλιόπουλος ξεκίνησε την αντεπίθεση από τη θέση του άσσου και με τη βοήθεια των υπολοίπων η Ομόνοια έκανε ένα σερί 0-7 παίρνοντας προβάδισμα με 13-16. Ο Άργης αντέδρασε ξανά, ισοφάρισε την Ομόνοια λίγο πριν το τέλος και έφτασε πρώτος στο σετ μπολ στο 24-23. Οι πρωταθλητές όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με ένα σερί τριών πόντων πήρε το σετ με 24-26 και το παιχνίδι 1-3 στα σετ.
Σταθερά καλός για την Ομόνοια ο λίμπερο Τσούσης, πολύ καλοί τόσο επιθετικά όσο και στο σερβίς οι ακραίοι Παπαηλιόπουλος και Μητρόπουλος, βοήθησαν στο μπλοκ οι κεντρικοί Γραββάνης και Θεοφάνης με τον τελευταίο να δίνει λύσεις και στην επίθεση. Αποκάλυψη του αγώνα ο 16χρονος διαγώνιος Δ. Κόκκαλης, που αν και μπήκε ως αλλαγή την ώρα που το παιχνίδι "έκαιγε" είχε πολύ καλή απόδοση παίζοντας καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Άργης Καλαμάτας (Κόλλιας): Τζαμουράνης, Νικολάου, Μαυρούλης, Γαλανόπουλος, Τσουκλέρης, Δημητρακόπουλος, Χρυσανθακόπουλος, Μπεκύρας, Κόλλιας, Πουλουπάτης, Χιώτης, Μιχαλάκης.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Γραββάνης, Θεοφάνης, Κεχαγιάς, Κομάνι, Τσακανίκας, Κόκκαλης Δ., Λουκάς Χ., Παπαηλιόπουλος, Μητρόπουλος, Φαφουτάκης, Σακκούλης, Θεοφάνης, Τσούσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου