Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ο Καραμανλής δηλώνει... παρών!

 
«Παραμένω παρών αλλά όχι δεδομένος»

Μετά το πολυσέλιδο non paper ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής παρεμβαίνει εκ νέου στην πολιτική σκηνή, κυρίως για να βάλει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν να αποσύρεται και να μην είναι καν υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, αλλά και για να κάνει σαφές ότι δεν θα αφήσει αναπάντητη την λασπολογία σε βάρος του.
Σύμφωνα με την «Κυριακάτικη Δημοκρατία», ο κ. Καραμανλής, όχι μόνο δεν σκοπεύει να αποσυρθεί αλλά αντίθετα δηλώνει έτοιμος να σηκώσει το «γάντι» απέναντι σε όποιον εντελώς... τυχαία συνεχίσει τα περίεργα «παιχνίδια» με τις αναφορές στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως έκανε πρόσφατα ο κ. Στουρνάρας.
Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται στενούς συνεργάτες του κ. Καραμανλή, ο πρώην πρωθυπουργός σκοπεύει να λειτουργήσει ως θεσμικός εγγυητής που θα θωρακίζει τη φιλοσοφία της ΝΔ, ως λαϊκού κόμματος που στηρίζεται στη μεσαία τάξη.
Όσον αφορά τη σχέση του με την κυβέρνηση, ο πρώην πρωθυπουργός διαμηνύει ότι ναι μεν τη στηρίζει, αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται «δεδομένος», όταν λαμβάνονται αποφάσεις που ενδέχεται να δημιουργήσουν εθνικά προβλήματα ή όταν αλλοιώνεται το ιδεολογικό πλαίσιο της παράταξης.
Άλλωστε, σύμφωνα με το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, σκοπός του δεν είναι να δημιουργήσει εμπόδια στον κ. Σαμαρά, την ώρα μάλιστα που δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική.
Αν το non paper ήταν, σύμφωνα με την εφημερίδα, ενδεικτικό των προθέσεων του Κ. Καραμανλή, να τα «βάλει» με τα διάφορα κέντρα διαπλοκής, τόσο πολιτικοοικονομικής όσο και διαφόρων εκδοτικών συγκροτημάτων, που έχουν αναλάβει εργολαβικά την υποστήριξη διαφόρων παράκεντρων που αποπειρώνται από τώρα να σχεδιάσουν την επόμενη ημέρα, το δεύτερο μήνυμα έρχεται σε απάντηση όσων διαρρέοντας την αποστρατεία του εξυπηρετούν πόθους για μετάλλαξη της Νέας Δημοκρατίας.
«Για όσους πάντως παρατηρούν τις κινήσεις Καραμανλή, οι διαφοροποιήσεις κλιμακώνονται, καθώς ξεκίνησαν από την ψηφοφορία στη λίστα Λαγκάρντ και συνεχίζονται με διαβαθμίσεις», καταλήγει το άρθρο αφήνοντας ουσιαστικό ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέα παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού στο προσεχές διάστημα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου