Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Προϊστάμενος και υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Πατρών εκβίαζαν επιχειρηματία

 
Ο επιχειρηματίας προσποιήθηκε ότι δέχτηκε και αφού κατήγγειλε τον εκβιασμό στην αστυνομία, προσημειώθηκαν οι αριθμοί των χρημάτων που του ζητούσαν και έκλεισαν ραντεβού σε γνωστή καφετέρια του νησιού προκειμένου να τους τα δώσει.
Μόλις οι δύο από τους συλληφθέντες πήραν τα χρήματα και ετοιμάζονταν να φύγουν από το όμορφο νησί του Ιονίου τους περίμεναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λευκάδας, οι οποίοι τους συνέλαβαν.
Στις τσέπες τους βρέθηκαν τα χρήματα που τους έδωσε ο επιχειρηματίας και σήμερα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ συνελήφθη όταν οι δύο υπάλληλοι τον υπέδειξαν ως άμεσα εμπλεκόμενο στην υπόθεση.

Τι λέει το ΥΠΟΙΚ για την υπόθεση
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι ενημερώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη και, πέραν της δικαστικής και αστυνομικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη, θα κινήσει αμέσως όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος και αφορούν υπαλλήλους που συλλαμβάνονται και απαγγέλλονται εναντίον τους κατηγορίες για τέτοιου είδους αδικήματα.
«Είναι γνωστό ότι πάγια θέση του Υπουργείου είναι η μη ανοχή, αλλά και η πάταξη παράνομων συμπεριφορών. Στην κατεύθυνση αυτή είναι πάντοτε απαραίτητη η ευαισθητοποίηση και συνεργασία των πολιτών», τονίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου