Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ: Εντεταλμένοι Σύμβουλοι @ Πρόεδροι Οργανισμών!



Στη δημιουργία 32 Επιτροπών , όπως ορίζει ο Νόμος, θα προχωρήσει ο Δήμος Δωρίδας για την εύρυθμη λειτουργία του.

Το απόγευμα του Σαββάτου σε σύσκεψη της Δημοτικής Ομάδας του Δημάρχου Γιώργου Καπεντζώνη που έγινε στην Ερατεινή, συζητήθηκε το θέμα, έγιναν προτάσεις και αποφασίστηκαν και ονόματα που θα στελεχώσουν αυτές τις Επιτροπές, καθώς και τους Οργανισμούς .

Επίσης ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο και η επιλογή των Εντεταλμένων Συμβούλων.

Οι σχετικές αποφάσεις βέβαια θα παρθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρώτη του συνεδρίαση που αναμένεται για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
Η Πένυ Σπυροπούλου θα είναι η Πρόεδρος  του Οργανισμού Παιδείας και Πολιτισμού στο 7μελές συμβούλιο με Αντιπρόεδρο τον Κώστα Παλασκώνη.

Ο Δημήτρης Καραχάλιος θα είναι ο Πρόεδρος της 7μελούς Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δωρίδας (ΔΗΚΕΔ).

Οι παραπάνω οργανισμοί είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Επίσης ο Ανδρέας Δημόπουλος θα είναι Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας καθώς και στην Επιτροπή για τα βοοειδή , ένα θέμα που ταλανίζει σοβαρά ιδιαίτερα τις ορεινές περιοχές της Δωρίδας για πολλά χρόνια.

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Ο ορισμός των Εντεταλμένων Συμβούλων γίνεται με επιλογή του Δημάρχου.

Ο Ανδρέας Ευσταθίου θα οριστεί Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα καθαριότητας του Δήμου. Επίσης θα εκπροσωπεί τον Δήμο στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ναυπακτίας - Δωρίδας καθώς και στην Αιολική Αναπτυξιακή Εταιρεία.

Ο Παναγιώτης Καλλιαμπέτσος θα οριστεί Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Πολεοδομίας.

Ο Γιάννης Φλέγγας , Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού.

Ο Παναγιώτης Ζέτος , Εντεταλμένος Σύμβουλος να τρέξει τις διαδικασίες για την ίδρυση και λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου Δωρίδας , για το οποίο έχει πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα χειρίζεται μέχρι την ίδρυσή του, τις αρμοδιότητες που θα έχει το Λιμενικό Ταμείο. Επίσης θα εκπροσωπεί τον Δήμο μαζί με τον Δήμαρχο, στην Αναπτυξιακή Φωκίδας και στην Επιτροπή Διαχείρισης Απορριμμάτων Στερεάς Ελλάδος, που έχει έδρα τη Θήβα.

Στους Εντεταλμένους Συμβούλους , σύμφωνα και με τον Νόμο, δεν εκχωρούνται οι αρμοδιότητες που θα χειρίζονται, αλλά θα τρέχουν τα θέματα και θα συνεργάζονται με τον Δήμαρχο ή τους Αντιδημάρχους που έχουν τις αρμοδιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου