Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Το Ε.Κ./Ν-Δ για την κατάργηση του ΣΕΠΕ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ & ΔΩΡΙΔΑΣ

 

ΑΠΟΚΑΥΚΟΥ 16  ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 30300  ΤΗΛ. 26340-29614 FAX: 26340-24424


Ναύπακτος, 17/9/2014



Η συνεχιζόμενη διάλυση των υπηρεσιών της Ναυπακτίας   που αφορούν υπηρεσίες προς τους πολίτες, υγεία, πρόνοια, προστασίας εργατικών δικαιωμάτων και γενικότερα δικαιώματα των απλών ανθρώπων, ξεπέρασε κάθε όριο.

Η κατάργηση του ΣΕΠΕ Μεσολογγίου Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής μας, αφού καταργεί στην ουσία κάθε έλεγχο για την τήρηση των στοιχειωδών κανόνων στην αγορά εργασίας.

Η χωρίς προηγούμενο συνεχιζόμενη κατάργηση υπηρεσιών του κράτους που προστατεύουν τους εργαζόμενους και γενικότερα τους αδύναμους πολίτες αυτής της χώρας, αγγίζουν τα όρια συνομωσίας για την εξόντωσή τους.

Η συγκυβέρνηση συνιστά τον πλέον επικίνδυνο διαχειριστή του κράτους αφού η προθυμία της σε εξοντωτικές πολιτικές ξεπερνά κατά πολύ ακόμα και τις πλέον παράλογες απαιτήσεις των τροϊκανών.

Τη στιγμή που η ανασφάλιστη εργασία και η στέρηση πόρων από το ασφαλιστικό σύστημα το υπονομεύουν συστηματικά, ο σκληρός ανταγωνισμός γίνεται και αθέμιτος για τις επιχειρήσεις που επιλέγουν να λειτουργούν με κανόνες και τις καθιστούν επισφαλείς, έρχεται η συγκυβέρνηση και διευκολύνει όσους παρανομούν και αισχροκερδούν συστηματικά σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Γενικότερα ενθαρρύνει με τη λογική της και όσους δίσταζαν να ακολουθήσουν την αυθαιρεσία.

Καλούμε τους αρμοδίους να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν το καταστροφικό τους έργο.

Ζητάμε άμεσα την ανάκληση της απόφασης για την κατάργηση του ΣΕΠΕ Μεσολογγίου Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας.

Διεκδικούμε δικαίωμα στη ζωή, την αξιοπρέπεια για την εργατική τάξη.

Διεκδικούμε ασφάλεια, πρόνοια, ανάπτυξη, οργανωμένο κράτος δικαίου.

Τέλος, καλούμε τους Δήμους Μεσολογγίου και Ναυπακτίας, τα επιμελητήρια και τις εργοδοτικές οργανώσεις να αντιδράσουν, το σύνολο της κοινωνίας να στρατευτεί, τους Βουλευτές του Νομού να μην επιτρέψουν την υλοποίηση αυτής της απαράδεκτης και επικίνδυνης για τα συμφέροντα τόσο των σωστών επιχειρήσεων όσο και των εργαζομένων.

ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου