Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Βανδαλισμοί εκκλησιών στα γυρίσματα τουρκικών σήριαλ


Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτησή του στη Βουλή προχωράει σε ασύλληπτες καταγγελίες για χριστιανικές εκκλησίες, μνημεία, αρχοντικά και έργα τέχνης στην Τουρκία που καταστράφηκαν ή βεβηλώθηκαν κατά τη διάρκεια γυρισμάτων τουρκικών σήριαλ.

Με ερώτησή του προς το υπουργείο Εξωτερικών, ζητά να ενημερωθεί εάν υπάρχει τέτοια πληροφόρηση κι αν πρόκειται να το θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές έτσι ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Αφορμή για την ερώτησή του στάθηκαν δημοσιεύματα κυρίως στον κυπριακό τύπο που ανέφεραν εκτεταμένες ζημιές που υπέστησαν εκκλησίες και μνημεία κυρίως στην περιοχή της Καππαδοκίας από εσκεμμένες ενέργειες τηλεοπτικών συνεργείων που γυρίζουν τουρκικά σήριαλ και ταινίες.

Μάλιστα, ο κ. Χαρακόπουλος δηλώνει πως διαπίστωσε και ο ίδιος τις καταστροφές όταν συνόδευσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο στο ετήσιο προσκύνημά του στην Καππαδοκία, σημειώνοντας πως οι βεβηλώσεις και οι βανδαλισμοί δεν είναι μεμονωμένα φαινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου