Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Βράβευσαν τον Τάσο Φιλιππόπουλο στο Τρίκορφο Δωρίδας





ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ
ΣΤΟ ΤΡΙΚΟΡΦΟ ΔΩΡΙΔΑΣ.












  Παρουσία εκπροσώπων θρησκευτικών και αυτοδιοικητικών Αρχών, προέδρων πολιτιστικών Συλλόγων και Ενώσεων και πλήθους Τρικορφιωτών κι εκδρομέων προσκυνητών της μοναστικής Αδελφότητας του Τρικόρφου, έγινε την Παρασκευή 15 Αυγούστου μετά την θεία λειτουργία στο ναό της Παναγίας της Τρικορφιώτισσας, η βράβευση του επίτιμου Σχολικού Συμβούλου και συγγραφέα Τάσου Φιλιππόπουλου, για την πολύτιμη προσφορά του στον τόπο μας με το πλούσιο, λαογραφικό και διδακτικό του έργο. Η τιμητική πλακέτα, με τις ευλογίες του νεοενθρονισθέντα Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Φωκίδας κ. Θεοκτίστου, απονεμήθηκε απο το δήμαρχο Δωρίδας κ. Γεώργιο Καπεντζώνη, ενώ ο Σταυρός της Μοναστικής Αδελφότητας, απο τον τέως δήμαρχο Ευπαλίου κ. Τάσο Παγώνη.






  Η απόφαση του ηγουμενοσυμβουλίου της μοναστικής Αδελφότητας Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ, γνωστής για τα Ελληνορθόδοξα κηρύγματά της και την προσφορά της σε έργα ευποιΐας και πολιτισμού, για τη βράβευση του κ. Τάσου Φιλιππόπουλου, στηρίχτηκε στο γεγονός οτι ο πολυγραφότατος συγγραφέας με το πολυβραβευμένο έργο του ωφέλησε τη στενότερη και ευρύτερη πατρίδα μας, καθόσον ανέδειξε τους ιστορικούς και λαογραφικούς θησαυρούς του τόπου μας και τους πρόβαλλε σωστά σε όλη την Ελλάδα.
  Στην εισηγητική του ομιλία ο πανοσιολογιότατος π.Νεκτάριος, θεολόγος-παιδαγωγός-ιεροκύρηκας, αναφέρθηκε διεξοδικά στη βιογραφία και εργογραφία του συγγραφέα, τονίζοντας ιδιαιτέρως τα βραβευμένα απο την Ακαδημία Αθηνών, το υπουργείο Παιδείας, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, την Ένωση Ελλήνων Συγγραφέων, την Ελληνική Ονοματολογική Εταιρεία, την Αχαϊκή Εταιρεία Μελετών κι άλλους πνευματικούς φορείς, έργα του, όπως: Λαογραφικά Τρικόρφου Δωρίδας, Ιστορία-Μυθολογία, Αγωγή του Πολίτη, Πολιτική Αγωγή, Ιστορία της Ηλείας, Λαογραφία Δωρίδας, Ιστορία της Αχαΐας, Ιστορία της Φωκίδας, Ο νέος ιερός ναός της Αγίας Σοφίας Πατρών και άλλα. Αναφέρθηκε επίσης σε δοκίμια και δημοσιεύσεις του, καθώς και στο υπό έκδοση βιβλίο του με τίτλο “ Άπαντα Τρικόρφου Δωρίδας”, ένα ακόμα βιβλίο πληροφόρησης και διδαχής, για να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε βαθύτερα τον τόπο μας.
  Ο δήμαρχος Δωρίδας κ. Καπεντζώνης, παραδίδοντας στον τιμώμενο την καλαίσθητη πλακέτα, αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια στην προσωπικότητα και το συγγραφικό του έργο, τονίζοντας την πνευματική και πολιτιστική προσφορά του στο Τρίκορφο, στη Δωρίδα και στη Φωκίδα, ιδιαίτερα με το πολυσέλιδο βιβλίο του με τίτλο “Ιστορία της Φωκίδας”. Ομοίως, εγκωμιαστική ήταν προς τον συγγραφέα η αναφορά του τέως δημάρχου δήμου Ευπαλίου κ. Τάσου Παγώνη, ο οποίος τόνισε την προσφορά του συγγραφέα στον τόπο του, αλλά και στους τόπους που υπηρέτησε (Αχαΐα, Ηλεία) με την συγγραφή βιβλίου τοπικής ιστορίας. Ακολούθησε ολιγόλεπτη περιεκτική ομιλία του φιλόλογου και νομικού κ. Γεωργίου Γκίκα, εγκωμιαστική για τον τιμηθέντα και τους τιμητές του και προτρεπτική προς άλλους τοπικούς φορείς για βραβεύσεις διακριθέντων συμπατριωτών μας σε διάφορους τομείς.
 Μετά τις ολιγόλεπτες ομιλίες του Απόστολου Ραυτόπουλου, τέως προέδρου Τρικορφιωτών Αθήνας και του Ανδρέα Δημόπουλου προέδρου Τρικορφιωτών Πατρών και αντιπροέδρου του Συλλόγου Δωριέων Πατρών, οι οποίοι τόνισαν άλλες πνευματικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του κ. Φιλιππόπουλου για την γνωριμία της τοπικής μας ιστορίας και τη διάσωση και διάδοση της πλούσιας παραδοσιακής μας κληρονομιάς, ο τιμηθείς δέχθηκε τα συγχαρητήρια των τιμητών του στο Συνοδικό της Αδελφότητας, όπου, με τη μέριμνα των φιλόξενων οικοδεσποτών, ακολούθησε δεξίωση με γλυκά και αναψυκτικά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου