Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Χειροπέδες σε 13χρονο Ρομά για... κλοπές

Χειροπέδες σε 13χρονο Ρομά, μέλος σπείρας ανηλίκων που διέπραττε κλοπές

Συνελήφθη την Τρίτη το μεσημέρι, από αστυνομικούςένας ανήλικος Ρομά 13 ετών, ενώ αναζητούνται δύο ανήλικοι Ρομά, ηλικίας 15 και 9 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.
 
Την Τρίτη το μεσημέρι, στον Πύργο, ο 13χρονος μαζί με τους συνεργούς του άνοιξε τη θύρα ακινητοποιημένου αυτοκινήτου, που ήταν ακινητοποιημένο σε φανάρι, που οδηγούσε γυναίκα, και αφαίρεσαν την τσάντα της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και προσωπικά έγγραφα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας για τον εντοπισμό των δραστών. Λίγη ώρα αργότερα, στον Πύργο, εντοπίστηκε ο 13χρονος και συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον 13χρονο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ καθώς και η τσάντα της παθούσας.

Επίσης, από τον έλεγχο στοιχείων του 13χρονου προέκυψε ότι είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου και αναζητούνταν.

Υπενθυμίζεται, ότι οι τρεις δράστες είναι μέλη σπείρας ανηλίκων, η οποία είχε εξαρθρωθεί στις 20/9/2014 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, και έχουν διαπράξει άλλες τέσσερις κλοπές σε Βούναργο, Λαστέικα και Πύργο Ηλείας καθώς και μία ληστεία σε ηλικιωμένο στον Πύργο.

Ο 13χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, ενώ το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ και η τσάντα αποδόθηκαν στην παθούσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου