Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ο Θεός να βάλει το χέρι του...‏


Τι «1984», - το βιβλίο με τους φόβους του George Οrwell -Τζορτζ Ουργελ- για την απειλή που οι Αρχές αποτελούν για τις ανθρώπινες ελευθερίες. Πάει αυτό ξεπεράστηκε προ πολλού. Βαδίζουμε ήδη στο ...2084!

Αυτό που γίνεται με τις αστυνομικές κάμερες, κάποτε θα ήταν αδιανόητο. Θα το θεωρούσαν ξεδιάντροπη παράβαση ιερών κανόνων περί ατομικών ελευθεριών. Δεν μπορεί το κράτος να μας παρακολουθεί και μάλιστα να καταγράφει τις κινήσεις μας, θα έλεγαν.

Κι όμως έχουν γεμίσει τους δρόμους με κάμερες –φωτογραφικές μηχανές- που όχι μόνο καταγράφουν τις παραβιάσεις των κανόνων της Τροχαίας αλλά μετά από λίγες μέρες σου στέλνουν στο σπίτι σου και το ανάλογο πρόστιμο.

Μα αφού δεν με σταμάτησε περιπολικό, πού ξέρουν ότι έτρεχα; λένε μερικοί. Να που το γνώριζαν. Το καταγράφουν οι κάμερες, όπως αυτή που φωτογράφησε ο  Κώστας Μπέης.

Τώρα δε, λέγεται, ότι προχωρούν και σε μια άλλη ακόμα καινοτομία: Εξετάζουν το ενδεχόμενο να εξοπλίσουν τους αστυνομικούς με μικρές κάμερες οι οποίες θα είναι ραμμένες πάνω στη στολή τους έτσι ώστε κάθε φορά που ο αστυνομικός θα έρχεται σε επαφή με ένα πολίτη, για οποιοδήποτε λόγο, θα καταγράφονται τα πάντα.

Ετσι σε περίπτωση παραπόνου, αμφιβολίας κ.τ.λ. θα είναι πολύ εύκολο να εξακριβωθεί τι πραγματικά έγινε.

Τι άλλο θα δούμε;

Α, ναι ο ομογενής Νικόλας Νεγκροπόντε, ο καθηγητής του MIT που προείδε και συνέβαλε στην τεχνολογική επανάσταση κυρίως στον τομέα των ΜΜΕ, προβλέπει ότι σε τριάντα χρόνια δεν θα χρειάζεται να ... διαβάζουμε. Θα παίρνουμε ένα χαπάκι π.χ. που θα περιέχει την Καινή Διαθήκη και σε λίγο θα την γνωρίζουμε.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου