Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

31χρονος διακινούσε ναρκωτικά σε μπαρ της Ναυπάκτου


Συνελήφθη, χθες το πρωί, στη Ναύπακτο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, ένας άνδρας ηλικίας 31 ετών, σε βάρος του οποίου και ενός ακόμα 29χρονου συνεργού του που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης, καλλιέργειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών και για αντίσταση.

Για την ίδια υπόθεση έχουν συλληφθεί τρία ακόμα άτομα, δύο άνδρες ηλικίας 32 ετών και μία 23χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ουκρανίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών, πυρομαχικών και κροτίδων.
 
Ειδικότερα μετά από αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών που προέκυψαν από την έρευνα των αστυνομικών, για διακίνηση ναρκωτικών από τον 31χρονο, σε διάφορα καταστήματα «μπαρ» της περιοχής, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στη Ναύπακτο με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του δράστη με δίκυκλο και τη σύλληψη του.
 
Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του το χρηματικό ποσό των 470 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
 
Σε έρευνες που ακολούθησαν στην οικία του αλλά και σε σπίτια φιλικών του προσώπων, στη Ναύπακτο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν: 
 
- Ένα δενδρύλλιο κάνναβης σε ανάπτυξη.
- Δύο γυάλινα βαζάκια με μικροποσότητες κάνναβης
- Τρεις μεταλλικοί τρίφτες κάνναβη
- Πέντε φυσίγγια
- Δύο κροτίδες
- Το χρηματικό ποσό των 390 ευρώ.
- Δώδεκα κινητά τηλέφωνα.
 
Από την εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου προέκυψε ότι, ο 31χρονος χρησιμοποιούσε τις οικίες των άλλων τριών συλληφθέντων, προκειμένου να αποκρύπτει τα ναρκωτικά, για να μην τα έχει στην κατοχή του και να τα διακινεί σε μικρότερες ποσότητες σε κοντινά μπαρ της περιοχής, ενώ για την διευκόλυνση αυτή τους προμήθευε με ναρκωτικά.
 
Το όχημα του δράστη κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης για παράνομες πράξεις.
 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζονται.
 
Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου.
 
Nafscklick

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου