Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Εισβολή των «ράμπο» της Οικονομικής Αστυνομίας σε... νυχτερινό κέντρο

Εισβολή των «ράμπο» της Οικονομικής Αστυνομίας σε νυχτερινό κέντρο

Συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου από τους ανθρώπους της Οικονομικής Αστυνομίας και στο πλαίσιο φορολογικού και ασφαλιστικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε σε νυκτερινό κέντρο διασκέδασης στην Κέρκυρα, ένας 35χρονος Ελληνας για μη έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
 
Κλιμάκια αστυνομικών των Τμημάτων Φορολογικής Αστυνόμευσης και Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας, πραγματοποίησαν εκτεταμένο φορολογικό και ασφαλιστικό έλεγχο στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.
 
Από τον φορολογικό έλεγχο προέκυψε ποινική παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας καθώς δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικών συναλλαγών συνολικής αξίας 5.000 ευρώ, λόγος για τον οποίο εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του 35χρονου. Επίσης, διαπιστώθηκαν και διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.
 
Παράλληλα, κατά τον ασφαλιστικό έλεγχο βρέθηκαν πέντε (5) εργαζόμενοι στο κέντρο διασκέδασης, χωρίς την απαραίτητη από τον νόμο ασφαλιστική κάλυψη.
 
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές.
 
Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012 @ hellenicpolice.gr & financialpolice @ hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.
 
«Σαφάρι» στη Θεσσαλία για αποδείξεις και «μαύρη» εργασία
Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η δράση των αστυνομικών και στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του ειδικού σχεδιασμού για διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.
 
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής αστυνομικής επιχείρησης ελέγχθηκαν 665 άτομα (498 ημεδαποί και 167 αλλοδαποί) και προσήχθησαν 59 άτομα (33 ημεδαποί και 26 αλλοδαποί), ενώ διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 152 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 328 οχήματα και βεβαιώθηκαν 101 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και 87 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου