Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ.


Όσο μεγαλώνω, τόσο περισσότερο συνειδητοποιώ πόσο μεγάλη επίδραση έχει η στάση μας απέναντι στη ζωή, στην ίδια μας τη ζωή. Η στάση, κατά την άποψή μου, είναι σημαντικότερη από τα γεγονότα. Είναι πιο σημαντική από το παρελθόν, από την εκπαίδευση, τα χρήματα, τις περιστάσεις, τις αποτυχίες, τις επιτυχίες και από αυτά που σκέπτονται ή λένε ή κάνουν οι άλλοι. Είναι πιο σημαντική από την εμφάνιση, το ταλέντο και τις ικανότητες. Είναι αυτό που καθορίζει το μέλλον μιας εταιρείας, μιας εκκλησίας και μιας οικογενειακής εστίας.
Είναι αξιοπρόσεκτο το ότι κάθε μέρα μάς δίνεται η δυνατότητα της επιλογής όσο αφορά τη στάση που θα κρατήσουμε από εκείνη την ημέρα και ύστερα. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν μας ούτε το γεγονός ότι οι άνθρωποι αντιδρούν με συγκεκριμένο τρόπο.
Δεν μπορούμε να αποφύγουμε το αναπόφευκτο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παίξουμε με το ατού που έχουμε, και το ατού αυτό είναι η στάση μας. Είμαι πεισμένος ότι η ζωή είναι δέκα τα εκατό το τι μου τυχαίνει και ενενήντα τα εκατό το πώς εγώ αντιδρώ σε αυτό. Το ίδιο ισχύει και για εσάς. 
ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ.
-- Charles Swindoll
 
violetta esperid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου