Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Αναφορά πολίτη για τον δρόμο Γαρδικίου - Γραμμένης Οξυάς


Ακόμα περιμένουν οι κάτοικοι των χωριών Γραμμένη Οξυά και Λεύκα (Παλούκοβα) της ορεινής Ναυπακτίας να τελειώσει ο δρόμος από Γορδίκι προς τα μέρη τους.
Βλέπετε έχουν την ατυχία αφ' ενός μεν η Γραμμένη Οξυά και η Λεύκα να βρίσκονται στα όρια Αιτωλ/νίας - Φθιώτιδας  και να ανήκουν Διοικητικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο δε δρόμος από Γαρδίκι έως Γραμμένη Οξυά να υπάγεται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας!
Και ενώ ο δρόμος από Λαμία, 2,6 χλμ έξω από το Γαρδίκι τελείωσε πέρσι, η συνέχισή όμως μέχρι Γραμμένη Οξυά.... σταμάτησε λόγω.... χειμώνα! Έτσι λέει η Περιφέρεια... Έτσι λέμε κι εμείς!... Αλλά....
Πως να συνεχιστεί που τον Μάη έχουμε Περιφερειακές εκλογές και από τον δρόμο Γαρδίκι - Γραμμένη Οξυά δεν εξυπηρετούνται... ψηφοφόροι της αρμόδιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας οπότε  ο νυν εκεί Περιφερειάρχης δεν θα έχει... "πολιτικό κόστος";...

"Dum spiro spero" (εφόσον αναπνέω.. ελπίζω), λένε οι κάτοικοι και οι καταγόμενοι από τα μέρη που μένουν αλλού, αποφεύγουν να επισκεφτούν χειμώνα τα χωριά τους φοβούμενοι για τα αυτοκίνητά τους και την σωματική τους ακεραιότητα και κάνουν... υπομονή, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στον νέο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας!..


Τις λεπτομέρειες για την ιστορία, της μικρής απόστασης, αυτού του δρόμου την καταθέτει λεπτομερώς με Αναφορά της προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την οποία κοινοποιεί και στους βουλευτές Φθιώτιδας, η κάτοικος της Λεύκας (Παλούκοβας) Ναυπακτίας κα Παρασκευή Χρ. Μπέγκα ελπίζοντας πως θα βρεί κάποιον αρμόδιο που θα... ευαισθητοποιηθεί!..
Πιστεύυμε, η κα Μπέγκα και οι χωριανοί της θα περίμεναν να βρουν "συμπαραστάτη" και τον Δήμαρχο Ναυπακτίας αλλά... "Δεν βαριέστε..."!...

Παραθέτουμε την αναφορά της κας Μπέγκα, με την δικιά μας "παρότρυνση" και προς τους κατοίκους της περιοχής Φθιώτιδας: "Να μην ξεχάσουν να πάνε τον Μάη να... ψηφίσουν":



ΑΝΑΦΟΡΑ

Ονοματεπώνυμο: Παρασκευή Μπέγκα
Όνομα πατρός: Χρήστος
Δ/νση κατοικίας: Ζηνοδότου 7, 157 71, Ζωγράφου
Τηλ. επικοινωνίας: 210 7704469, 6979484124
 
Αθήνα, 26.03.2014
ΠΡΟΣ: Την Περιφέρεια Στ. Ελλάδος
Δ/νση Τεχνικών Έργων
Π. Ε. Φθιώτιδας
Υψηλάντη 4, 35100 Λαμία
 
Υπόψη: Προϊσταμένης κας Ελένης Θωμοπούλου
 
Κοινοποίηση:
1.   Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Κλέαρχο Περγαντά
2.   Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Θωμά Στάικο
3.   Αν. Υπουργό Οικονομικών και Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Χρήστο Σταϊκούρα
4.   Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Κωνσταντίνο Κουτσογιαννόπουλο
5.   Βουλευτή Φθιώτιδας κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου
6.   Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Βασίλειο Κυριακάκη
7.   Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Νικόλαο Σταυρογιάννη
 

 

 

Θέμα: Κατασκευή δρόμου Γαρδικίου-Γραμμένης Οξυάς.
 

Αξιότιμοι κύριοι,

Επανερχόμενη σε προγενέστερο έγγραφό μου (Μάιος 2011), σχετικά με την ανάγκη κατασκευής του οδοστρώματος από το Γαρδίκι μέχρι την Γραμμένη Οξυά, θέλω να σας επισημάνω τα παρακάτω.

Τυγχάνω κάτοικος του χωριού Λεύκα Ορεινής Ναυπακτίας από το 1952, οπότε και γεννήθηκα. Από τότε περιμένω να αποπερατωθεί το συγκεκριμένο έργο, όπως και όλοι οι υπόλοιποι συγχωριανοί μου και οι κάτοικοι των γύρω χωριών. Δυστυχώς, πέρασα τα 60 και ο δρόμος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Το 2013 ο προγραμματισμός του έργου προέβλεπε να ασφαλτοστρωθούν 6,5 χιλιόμετρα και να επιτευχθεί βατότητα στο υπόλοιπο κομμάτι και κυρίως στο κομμάτι που είναι το ρέμα.

Από αυτά ασφαλτοστρώθηκαν τελικά μόνο 2,6 χιλιόμετρα και κατασκευάσθηκε ένα μικρό γεφυράκι πάνω από το ρέμα για τη διευκόλυνση των οχημάτων. Τα υπόλοιπα δεν έγιναν ποτέ με την πρόφαση της παρέλευσης του καλοκαιριού.

Ως εκ τούτου, λόγω της εμπειρίας μου από την περιοχή και το γεγονός ότι βασανίζομαι να φτάσω στο σπίτι μου κάθε φορά που αποφασίζω με την οικογένειά μου να πάω στο χωριό, θα ήθελα να σας παρακαλέσω θερμά για τα ακόλουθα:

Να ολοκληρωθεί το κομμάτι δρόμου που ετοιμάστηκε πέρυσι για ασφαλτόστρωση, ειδάλλως τα χρήματα που δαπανήθηκαν έως τώρα θα πάνε χαμένα, διότι είναι τέτοια η σύσταση του εδάφους που αν παραμείνει για καιρό ακόμη έτσι θα καταστραφεί ό,τι έχει ήδη γίνει και θα χρειαστεί να ξαναγίνουν κάποιες εργασίες από την αρχή.

Θερμά παρακαλώ και την αρμόδια του έργου κα Ελένη Θωμοπούλου (μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013 συνομιλούσα με την κα Τσιβελέκου), να καλυφθούν με άσφαλτο όλα τα προβλεπόμενα κομμάτια του δρόμου  και να δοθεί βατότητα στο υπόλοιπο τμήμα και κυρίως πριν και μετά τη βρύση του Αρβανίτη, όπου ο δρόμος είναι εντελώς δύσβατος. Μη σκορπάτε άδικα τα χρήματα του έργου χρονοτριβώντας, γιατί δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ.

Σας παρακαλώ να δώσετε τη δέουσα σημασία στα όσα σας επισημαίνω, γιατί τυγχάνει να γνωρίζω το μέρος πολύ καλά, έχω μεγαλώσει κι έχω ζήσει  εκεί και το δρομολόγιο αυτό με βασανίζει χρόνια. Κάθε φορά το σκεφτόμαστε να πάμε σπίτι μας, όταν και το τελευταίο χωριό στην Ευρώπη έχει τα πάντα.

Αναμένοντας να πράξετε τα δέοντα, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

                                                                                                       Με τιμή,

 Παρασκευή Χ. Μπέγκα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου