Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Με την "Ανανέωση και Δημιουργία" και η... Νεκταρία


H Νεκταρία Κουσαρίδα γεννήθηκε το 1973 στο Αγρίνιο και κατάγεται από τα Σταμνά Μεσολογγίου. Έζησε και μεγάλωσε στην Πάτρα έως το πέρας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Σπούδασε χορό, styling ενδυμασίας & διακόσμησης, την αγγλική γλώσσα και μηχανογραφημένη λογιστική. Το 1993 επέλεξε να εγκατασταθεί μόνιμα στη Ναύπακτο. Είναι μητέρα δύο παιδιών: τη Νίκη η οποία σήμερα είναι φοιτήτρια της φιλοσοφικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και τον Σπύρο, σήμερα μαθητή της Ε΄ δημοτικού.
 
Επί 17 έτη δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στο χώρο του λιανικού εμπορίου (πώληση-διοίκηση) ενώ παράλληλα διδάσκει αερόβιο χορό (zumba) σε τμήματα παιδικά, εφήβων, ενηλίκων.
 
"Αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με τα κοινά και να ενταχθώ στην "Ανανέωση και Δημιουργία" διότι τα τελευταία χρόνια παρατηρώ την κατρακύλα και την ερήμωση της Ναυπάκτου για την οποία σίγουρα η οικονομική κρίση δεν είναι η επαρκής δικαιολογία.
 
Η μόνη πηγή ανάπτυξης που αυξάνεται στη χώρα μας είναι ο τουρισμός. Η πόλη μας, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της, λόγω φυσικών προσόντων θα έπρεπε να έχουν ένα τεράστιο μερίδιο αυτού του πλούτου. Η αδιαφορία και η απραξία συρρικνώνει τον πληθυσμό της Ναυπακτίας, τον πολιτισμό της, τον ανέκαθεν αδικαιολόγητα ελάχιστο τουρισμό της, συνεπώς και τους καταναλωτές της αγοράς της. Μοιραία λοιπόν, η ανεργία προκαλεί την μετοίκηση των νέων και το αδιέξοδο αυτών που μένουν πίσω.
 
Πιστεύω στον Γιώργο Γούλα και είμαι βέβαιη πλέον ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη αφού κι εκείνος πιστεύει πως το "τιμόνι" πρέπει να κρατήσουν νέοι δραστήριοι άνθρωποι με φρέσκες και ανατρεπτικές ιδέες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου