Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Η "Ανανέωση και Δημιουργία" αναλαμβάνουν τις δεσμεύσεις του ΙΟΑΣ "Πάνος Μυλωνάς"


Την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" κάλεσε τους υποψηφίους Δημάρχους της Δυτικής Ελλάδας να υπογράψουν τις "10 Δεσμεύσεις για την Οδική Ασφάλεια".
 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας Γιώργος Γούλας παρέστη στη σχετική συνάντηση και αποδέχτηκε τις δεσμεύσεις αυτές. Οι δεσμεύσεις που πρότεινε το ΙΟΑΣ "Πάνος Μυλωνάς" και αποδέχτηκε ο Γ. Γούλας αφορούν τη διοργάνωση εκστρατειών ενημέρωσης, την ενημέρωση μαθητών, την υλοποίηση αυτοψιών σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου του Δήμου Ναυπακτίας και τη βελτίωση τουλάχιστον των μισών από αυτά, την προώθηση συνεργασιών μεταξύ Τροχαίας, σχολείων και οργανισμών για συναφή θέματα, να συμμετέχει προσωπικά σε δράσεις του ΙΟΑΣ, την προώθηση του εθελοντισμού, την καθιέρωση της συνεργασίας του Δήμου με το ΙΟΑΣ, να αποκατασταθεί το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Βαριά και τέλος να οργανώνονται δράσεις για γονείς και παιδιά.
 
 
Ο Γιώργος Γούλας, αφού συνεχάρη τους εθελοντές εμπνευστές και υλοποιητές της πρωτοβουλίας και δεσμεύτηκε για την υλοποίηση των δέκα σημείων, ανέφερε μεταξύ άλλων:
 
"Ο Δήμος Ναυπακτίας έχει ένα μεγάλο σε μήκος οδικό δίκτυο εντός των ορίων του. Ωστόσο δεν μπορώ να βρω ένα τμήμα έστω, μια διαδρομή κάποιας απόστασης που να είναι ασφαλής. Ακόμα και η περιμετρική οδός δεν διαθέτει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ασφάλειας παρά το γεγονός ότι κατασκευάστηκε πρόσφατα.
 
Για τη βελτίωση της ασφάλειας του οδικού δικτύου η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να υλοποιήσει συγκεκριμένες παρεμβάσεις που αφορούν θέματα οριζόντιας και κάθετης σήμανσης, τη βελτίωση ιδιαίτερα επικίνδυνων σημείων κλπ. Δυστυχώς είμαστε πολύ πίσω σε θέματα υποδομών οδικής ασφάλειας. Ο χρόνος που απαιτείται για ουσιαστικές βελτιώσεις υποδομής είναι πολύς.
 
Γι' αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης ώστε να αναβαθμιστεί η οδική συμπεριφορά όλων των χρηστών των δρόμων και ιδίως των νέων που είναι ιδιαίτερα τρωτοί στα θέματα αυτά".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου