Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Ομόνοια Ναυπάκτου στο φετινό πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας της ΕΣΠΕΠ. Στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής επικράτησε μέσα στην Αμαλιάδα του ΑΓΣ Αμαλιάδας με 1-3 σετ κατακτώντας το πρώτο της τρίποντο. Έτσι στην έδρα που πέρσι έχασε έναν μοιραίο βαθμό για την τελική έκβαση του πρωταθλήματος, η Ομόνοια φέτος κατάφερε και πήρε το απόλυτο.
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά τρακαρισμένες το παιχνίδι, κάνοντας πολλά λάθη, ενώ καμία δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Το πρώτο σετ κρίθηκε στους τελευταίους πόντους όταν από το 20-21 η Ομόνοια με ένα σερί 0-4 πήρε το σετ με 20-25. Μεγάλο προβάδισμα πήραν οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο σετ όταν με ένα σερί επτά πόντων μετέτρεψαν το εις βάρος τους 12-11 σε 12-18. Η αδυναμία τους όμως να διατηρήσουν τη συγκέντρωσή τους για μεγάλα διαστήματα τους οδήγησε σε λάθη, έχασαν τη διαφορά και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, χωρίς να μπορέσουν στη συνέχεια να ανακάμψουν. Η Αμαλιάδα πήρε το σετ 25-23 και ισοφάρισε.
Στο τρίτο σετ η ομάδα της Ναυπάκτου οδηγούσε από την αρχή το σκορ παίρνοντας διαφορές 6 και 7 πόντων που όμως στη συνέχεια τις έχανε. Βρέθηκε να προηγείται με 18-23 αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 23-23, κάτι που ευτυχώς δεν στοίχισε και το σετ πήγε στην Ομόνοια με 23-25. Δεν διέφερε πολύ το τέταρτο σετ, όπου και πάλι η Ομόνοια προηγήθηκε 6-11 αλλά έχασε τη διαφορά κάνοντας το παιχνίδι στο τέλος δραματικό. Δύο άσσοι στο 18-20 και δυο καλές επιθέσεις έδωσαν σοβαρό προβάδισμα στους Ναυπάκτιους που το εκμεταλλεύτηκαν, πήραν το σετ με 20-25 και τη νίκη με 1-3 σετ.
Εμφανώς βελτιωμένος ήταν ο Παπαηλιόπουλος εδικά στην επίθεση, σε σχέση με το παιχνίδι του κυπέλλου, καλός από το τρίτο σετ και μετά ήταν ο Φαφουτάκης σε επίθεση και μπλοκ, ενώ ο σταθερός σε απόδοση λίμπερο Τσούσης έδινε ρυθμό στην ομάδα του. Σημαντική ήταν η βοήθεια των κεντρικών Λουκά Χ. και Κόκκαλη Θ. που απελευθέρωσαν τους ακραίους επιθετικούς αλλά κυρίως άρχισαν να μπαίνουν στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας, όπως και των Κομάνι και Γραββάνη που ήρθαν από τον πάγκο και έδωσαν υπερπολύτιμες λύσεις.
Επόμενος αντίπαλος για τους άντρες στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 4 το μεσημέρι, στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο ο Ζακυνθινός Α.Ο.
ΑΓΣ Αμαλιάδας: Σωτηρόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Βασιλόπουλος, Βούρτσης, Μαρκούτσας, Κιούφης, Μαρκεσίνης, Αποστολόπουλος, Νταλίλης.
Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Κόγγος, Γραββάνης, Κόκκαλης Δ., Τσακανίκας, Κόκκαλης Θ., Λουκάς Χ., Κομάνι, Παπαηλιόπουλος, Μητρόπουλος,Φαφουτάκης, Σακκούλης, Τσούσης, Λουκάς Κ.