Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Το "ΑλφαΒητάρι" του... "νέο Άστρο"!

Το ΑλφαΒητάρι
 με την Πόλυ Ζυγορονίκου
Α υτοκτόνησε ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Τζανής. Το όνομά του είχε επανέλθει πρόσφατα στην επικαιρότητα, καθώς περιλαμβανόταν σε δημοσιοποιηθείσα λίστα με 36 πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.. Τον Λεωνίδα Τζανή βρήκε, σύμφωνα με πληροφορίες, απαγχονισμένο η σύζυγός του, στο παρκινγκ του σπιτιού τους στο Βόλο»!.. Να και κάποιος με…. φιλότιμο!.. Αν περίμενε να τον τιμωρήσει η Πολιτεία;… Ακόμα θα περίμενε!..
Β  εβαιώθηκαν τριακόσιες εξήντα δύο (362) παραβάσεις, κατά την διάρκεια επιχείρησης στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, που οργανώθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί και από τις τέσσερις υφιστάμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας). Από αυτές οι τριακόσιες (300) αφορούσαν παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. Γενικά, ελέχθησαν συνολικά 1.473 άτομα και οχτακόσια σαράντα εννέα (849) οχήματα. Επίσης προσήχθησαν εκατόν ένα (101) άτομα, ενώ συνελήφθησαν είκοσι ένα (21)»!...  Ρε παιδιά;… Δεν κάνετε κανα «γιουρούσι» και κατά δω;… Κατά Πούντο μεριά, μπας και ησυχάσουμε από τους Ρομά;.. Γιατί από τους «ντόπιους», χαΐρι δεν… βλέπω!
Γ ια να αποτρέψει τα σχέδια της Δημοτικής αρχής Αγρινίου, να παραδώσει σε ιδιώτες τον μοναδικό ελεύθερο χώρο του, το Πάρκο, η «Λαϊκή επιτροπή της περιοχής Πάρκου», κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους δημότες της περιοχής»!..  Κύριοι, στην περίπτωσή σας δεν κάνει τίποτα ο… «κώδων»!  Νομίζω θα πρέπει να κρούσετε…  καμπάνες!..
Δ  εκατέσσερις μαθητές σε γυμνάσιο του Αγρινίου διακομίστηκαν στο νοσοκομείο λόγω αδιαθεσίας χωρίς να υπάρχει λόγος ανησυχίας για την υγεία τους. Δύο πάντως εξ αυτών συνεχίζουν να νοσηλεύονται, για προληπτικούς λόγους. Η μαζικής αδιαθεσία επήλθε από ναφθαλίνη που είχαν ρίξει άγνωστοι στους διαδρόμους του σχολείου. Οι δράστες, όπως ακούστηκε,  έχουν εντοπιστεί από τη διεύθυνση και αναμένεται να τιμωρηθούν ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να υποβληθούν μηνύσεις από τους γονείς μαθητών»!..  Αυτά διδάσκονται τα παιδιά από τα… παιδικά κόμικς της TV;.. Αυτά κάνουν!... Αναμενόμενα φαινόμενα της σημερινής κοινωνίας!...
Ε  ργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας,  Α’ Ε.Λ.Μ.Ε Αιτωλοακαρνανίας και τοπικό παράρτημα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, σε συνεργασία με εθελοντές καθηγητές της περιοχής, προσφέρουν δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, των οποίων οι δύο γονείς είναι άνεργοι ή έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα»!..  Να και κάτι καλό!.. Συγχαρητήρια σε όλους!
Ζ ητά,  ο ΣΥΡΙΖΑ, από την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη, αξιόπιστη έρευνα των καταγγελιών για βασανισμούς διαδηλωτών από αστυνομικούς επικαλούμενος σχετικό δημοσίευμα του Guardian»!..  Λέτε μόνοι τους οι Αστυνομικοί, έτσι στα καλά καθούμενα, να κάνανε βασανισμούς σε διαδηλωτές;… Χωρίς «άνωθεν» εντολές;…
Η  Ομόνοια Ναυπάκτου αναβαθμίζει τις προσφερόμενες παροχές στους αθλητές της και εξασφαλίζει πρόσβαση σε ενδελεχή καρδιολογικό έλεγχο. Μετά από πρωτοβουλία του Δ.Σ. και συνεννόηση με τους καρδιολόγους της περιοχής εξασφάλισε τη δυνατότητα εξέτασης από τους ειδικούς έναντι συμβολικού χρηματικού αντίτιμου, με σκοπό τον αποκλεισμό τυχόν καρδιολογικών νοσημάτων, που μπορεί να αποβούν ακόμη και μοιραία κατά τη διάρκεια της άσκησης»… Δεύτερο καλό και… Μπράβο στο Δ.Σ. της Ομόνοιας και στους καρδιολόγους της περιοχής!..
Θ εωρείται σίγουρο πως οι περισσότεροι νεοέλληνες γνωρίζουν ελάχιστα ή αγνοούν παντελώς την αρχαία ελληνική γλώσσα όχι όμως και μία απομονωμένη κοινότητα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στη βορειοανατολική Τουρκία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Independent, λιγότεροι από 5.000 άνθρωποι φαίνεται ότι μιλούν μία διάλεκτο που πλησιάζει εκπληκτικά στην «πεθαμένη» αρχαία ελληνική γλώσσα»!.. Αυτά πέστε τα στον Νταβούτογλου, στον Εντοργκάν και στους δικούς μας που διετέλεσαν υπουργοί της Ελληνικής Παιδείας!
Ι δανική η Απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της Ε.Ε!  Επιστρέφονται στην Ελλάδα 820.821€ ύστερα από προσφυγή ακύρωσης που είχε κάνει η χώρα μας. Τα χρήματα αυτά είχαν επιβληθεί ως πρόστιμα σε περιπτώσεις παρατυπιών που αφορούσαν κυρίως εταιρείες τυποποίησης ελαιολάδου και εκκοκκιστικές επιχειρήσεις»!..  Μου φαίνεται πως μάθανε και στην Ε.Ε. το… «Δρυός πεσούσης…»!  
Κ ατά την ώρα της αναπαράστασης της Ναυμαχίας στο λιμάνι, τα δεκαπενταμελή μαθητικά συμβούλια του 1ου και 2ου ΓΕΛ Ναυπάκτου ανάρτησαν πανό που έγραφε: «ΟΧΙ ΛΕΦΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ » και το κράτησαν εκεί μέχρι τα τέλος της εκδήλωσης»!.. Ε και καλά… και λοιπόν… και τι έγινε;… Η δημοτική αρχή είχε τα βλέμματά της στον βουλευτή…. Μπαρμπαρούση!
Λ  έμε όχι στην αξιολόγηση – χειραγώγηση και καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μην παραλάβουν τους κλειδάριθμους και να μην συμπληρώσουν τα ερωτηματολόγια για την αξιολόγηση…. Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας»!.. Ο  καθένας με τον… πόνο του!
Μ ια Καλλικρατική εκδοχή των τριγμών στο μνημονιακό σύστημα, που τα κινήματα πολιτών πρέπει να ανατρέψουν: Η παραίτηση του περιφερειακού συμβούλου Στερεάς Ελλάδας Π. Παπαϊωάννου έριξε την αυλαία σε μια χαρακτηριστική περίπτωση, όπου η διασύνδεση ανάμεσα στην εξουσία και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους γίνεται καταφανής και ενώ εξελίσσεται η σφοδρή επίθεση στην ελληνική κοινωνία και το δημόσιο πλούτο..»!. Πράγματι είναι θέμα… Προς διερεύνηση, φυσικά!.. Από ποιόν;…
Ν αυπάκτιος επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του με την κυνηγητική του καραμπίνα.  Ο παρ’  ολίγο αυτόχειρ πριν την πράξη του είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά «με στενό του πρόσωπο» το οποίο έφθασε αμέσως στ σημείο και  τον μετέφερε αιμόφυρτο  στο νοσοκομείο. Ο άνδρας τελικά τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι…»! Αν κρίνουμε τα επεισόδιο ψύχραιμα θα συμπεράνουμε ότι ή  «παρ’  ολίγο αυτόχειρ» ήταν άσχετος με τα όπλα… ή δεν ήθελε να… αυτοκτονήσει!
Ξ  ύνει και τις δικές μας πληγές με την έντονη και γεμάτη επιχειρήματα η αντίδραση της κας Βασιλικής Αρονιάδου, Ελληνίδας καθηγήτριας στο F. Edward Hébert School of Medicine USUHS / HJF, προς τον υπεύθυνο του Harvard, σχετικά με τα «μαθήματα» του ΓΑΠ, στο εν λόγω πανεπιστήμιο. «Προσβάλλει τη φήμη σας. Είναι προδότης και καταζητούμενος στην Ελλάδα!» έγραφε στην επιστολή της»!.. Ναι… Γιατί ο υπεύθυνος του Harvard δεν το… ήξερε;
Ο  χι στις εξορύξεις χρυσού στην περιοχή της Θράκης, φωνάζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι και επισημαίνουν ότι πρέπει να επικρατήσει η άποψη της τοπικής κοινωνίας, η οποία «δεν δέχεται τις εξορύξεις χρυσού ως επιλογή της για το σήμερα και το αύριο της Θράκης». Ότι λάμπει, δεν είναι… χρυσός!...  Γι’  αυτό ας προσέξει η «τοπική κοινωνία» της Θράκης!.. Και κάτι ακόμα: «ο χρυσός δεν είναι…. πράσινος|!
Π  ερίβολος τύμβου ήρθε στο φως στην Αμφίπολη. Πιθανολογείται ότι είναι τάφος της συζύγου και του γιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου Κυκλικός περίβολος, ύψους τριών μέτρων, με περίμετρο που υπολογίζεται στα 500 μέτρα περιβάλλει την τούμπα (τον τύμβο δηλαδή), που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή πλησίον της Αμφίπολης Σερρών, όπως δηλώνει η προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορείας Αρχαιοτήτων κυρία Κατερίνα Περιστέρη»!.. Ωχ… Οι Σκοπιανοί το… ξέρουν;..
Ρ ώτησαν τον π. πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου, τι κάνει στα μεγάλα διαστήματα που μεσολαβούν ανάμεσα στα μικρά όπου λύνει τη σιωπή του και μιλάει για τα ζητήματα της οικονομίας στο εξωτερικό; Και οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Βουλής, πήραν την απάντηση: «Ασχολούμαι με τα… κρασιά μου»!..  Ε, τι να πω;.. Καλά… κρασιά!
Σ αράντα κεριά άναψε συγκινημένος στην Παναγία Σουμελά, ο Βασίλης Καριοφυλλίδης ο οποίος κατάφερε να διανύσει 2.200 χιλιόμετρα σε έναν μήνα με το ποδήλατό του και να εκπληρώσει το όνειρό του να φθάσει στη γη των προγόνων του, στην Τραπεζούντα του Πόντου. Με την ενέργειά του αυτή ο κ. Καριοφυλλίδης ήθελε να γίνει ο ίδιος η γέφυρα μεταξύ παρελθόντος και παρόντος για τον Ποντιακό Ελληνισμό, που ξεριζώθηκε από τις πατρογονικές εστίες του πριν από 90 χρόνια..»!.. Σκεφθείτε πόσα κεριά θα ανάβουν  σε μας οι απόγονοί μας, που σήμερα «ξεριζωνόμαστε» από τον…. «αφελληνισμό» των Ελληνικών Κυβερνητικών πολιτικών!
Τ  ην αθέτηση των δεσμεύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών καταγγέλλει με απόφαση το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. κατέληξαν στην απόφαση αυτή αφού το Υπουργείο Εσωτε­ρικών τόσο στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όσο και στο σχέδιο νόμου για την κύρωση της που κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή, δεν αναλαμβάνει να επιλύσει το οικονομικό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η ίδια η κυβερνητική πολιτική μέχρι σήμερα»!..  Αντε, καλέ;… Αθετούν οι Κυβερνήτες… δεσμεύσεις;…
Υ πήρχε άλλος  σοβαρός λόγος, λένε, που η αξιωματική αντιπολίτευση απουσίαζε από την εξέδρα των επισήμων κατά την διάρκεια της αναπαράστασης της Ναυμαχίας και όχι η παρουσία εκεί του Μπαρμπαρούση!.. Μάλιστα, όπως μάθαμε αργότερα, η δεκαμελής παρέα στελεχών της  με επικεφαλής τον…. «επικεφαλή» των Θανασάκη, όδευε εκείνη την ώρα για το… Άγιο Όρος!.. Και οι «κακές γλώσσες»βγάλανε και το συμπέρασμα ότι, τάχα, η παρέα  πήγε  εκεί για να ζητήσει «άφεση αμαρτιών» και να πάρει  ευλογία  από κάποιον γνωστό… Ηγούμενο»!.. Όλα καλά κι Άγια αλλά… εκείνη την ημέρα έπρεπε να πάνε;… Εκτός αν στ Άγιο Όρος ήταν και ο… Ρουσσόπουλος!...
Φ  ωτισμένη...  πολιτεία, μοιάζει η λίμνη Τριχωνίδα πολλά βράδια, όταν δεκάδες βάρκες αλιεύουν σε αυτήν με λάμπες, χωρίς όμως να έχουν τις σχετικές άδειες. «Χρειάζεται τροποποίηση στην νομοθεσία» λέει το Τμήμα Αλιείας της Π.Ε. Αιτωλ/νίας Η υπεραλίευση συνεχίζει να είναι το βασικότερο πρόβλημα, αφού όλο και περισσότεροι ψαράδες, επαγγελματίες και μη αλιεύουν μεγάλες ποσότητες αθερίνας, χωρίς να ελέγχονται για τα εργαλεία που χρησιμοποιούν ή για το πλήθος των ψαριών που αλιεύουν. Τα σκάφη η της Αστυνομίας, είναι ακινητοποιημένα και οι περιπολίες πλέον σπάνιες, στο πλαίσιο των ευρύτερων περικοπών. αφού συνήθως δεν υπάρχουν καύσιμα, ούτε για τα περιπολικά, ποσό δε για τα σκάφη..»!.. Τουλάχιστον, τα Αστυνομικά Τμήματα, έχουν καύσιμα… θέρμανσης;… Ή θα βρούμε τους αστυνομικούς… ξυλιασμένους και τότε να δείτε… κλάμα οι Κυβερνώντες!
Χ ρειάζεται στην βάση των οξυμμένων αγροτικών προβλημάτων, οι γραμματείες της ΠΑΣΥ και οι Ομοσπονδίες να πάρουν πρωτοβουλίες με αποφασιστικότητα και να αναπτύξουν δραστηριότητα σε δυο άξονες: α) Διεκδίκηση άμεσων μέτρων ανακούφισης των αγροτών με βάση το κάθε πρόβλημα ξεχωριστά και β) Ανάδειξη της αναγκαιότητας ρήξης με την πολιτική της Ε.Ε, της συγκυβέρνησης, συνολικά ανατροπής αυτής της πολιτικής και αλλαγής των συσχετισμών στο κίνημα και γενικότερα». Καλό μου ακούγεται… Αρκεί μόνο να είναι μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες!
Ψ  άχνανε για λύση «ηρεμίας» των επισήμων, οι υπεύθυνοι για την Εκδήλωση της Ναυμαχίας όταν ανέβηκε στην εξέδρα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούσης. Η αντιδήμαρχος που ήταν στα μέσα και στα έξω της εκδήλωσης φάνηκε πολύ δυσαρεστημένη με την εξέλιξη αυτή και προσπάθησε να αμβλύνει χωρίς επιτυχία της αντιδράσεις των υπολοίπων που έδειξαν να μην επιθυμούν να σταθεί δίπλα τους ο κ Μπαρμπαρούσης. Μάλιστα ακούστηκε ότι και η ίδια δεν επιθυμούσε την παρουσία του…»!..  Αυτή είναι καθαρά «δημοσιογραφική παραπληροφόρηση»!.. Η Αντιδήμαρχός μας και φιλόξενη είναι και ευγενική και καλή οικοδέσποινα!.. Αν δεν το ξέρουν, μερικοί…μερικοί, ας το μάθουν!..  Άντε να μην φωνάξω τον… Κασιδιάρη!..
Ω ραίο κι αυτό! Επερώτηση με την οποία κάνει λόγο για «ελληνική κατοχή σε τουρκικά νησιά» στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και το Κρητικό Πέλαγος κατέθεσε στο προεδρείο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης ζητώντας να απαντηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση) Μπουλέντ Τεζτζάν.

Πηγή: Εφημερίδα "νέο  Άστρο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου