Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΙς... ΤΡΙΤΩΣΕ!

Την τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα έκανε η Ομόνοια Ναυπάκτου κερδίζοντας στην Καλαμάτα τον τοπικό Ακρίτα στο tie break, μετά από δύο ώρες αγώνα. Με τη νίκη αυτή διατήρησε το αήττητό της, μία αγωνιστική πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Άργη.
Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ με 6-5 στο ξεκίνημα της αναμέτρησης η Ομόνοια αλλά με καλά σερβίς του Παπαηλιόπουλου και πολύ καλό παιχνίδι πάνω στο φιλέ έκανε ένα σερί 0-6, πήρε προβάδισμα 6-11 το οποίο διεύρυνε γρήγορα σε 10-20 και παρά την αντίσταση που έδειξε η πολύ καλή ομάδα του Ακρίτα, πήρε τελικά το σετ με 21-25. Καλύτεροι οι καλαματιανοί στο δεύτερο σετ, προηγήθηκαν 10-6 και άνοιξαν σταδιακά τη διαφορά, με τους παίκτες του Γιώργου Μητρόπουλου να μη βρίσκουν λύσεις. Το σετ πήγε στον Ακρίτα με 25-15, που ισοφάρισε σε 1-1 σετ. Το καλό τους πρόσωπο έδειξαν οι Ναυπάκτιοι στο τρίτο σετ, όπου παίζοντας καλά σε άμυνα και επίθεση εγκλώβισαν τους αντιπάλους τους και το κατέκτησαν με 15-25. Όσο καλή ήταν η Ομόνοια στο τρίτο σετ τόσο κακή ήταν στο τέταρτο. Κάνοντας πολλά μαζεμένα λάθη βρέθηκε με το καλημέρα να χάνει 8-0, άργησε να μπει στο παιχνίδι, και όταν μπήκε δεν μπόρεσε παρά να μειώσει στο τελικό 25-15 που έστειλε το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Νωρίτερα στο 23-13 τραυματίστηκε ο πασαδόρος των γηπεδούχων Πράττης, που όμως τελικά κατάφερε και επέστρεψε στο τελευταίο και καθοριστικό σετ.
Στο τάι μπρέικ οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο ως το 3-3. Ο Φαφουτάκης κράτησε το σετ και ο Παύλου με τη βοήθεια και του Κόκκαλη βρήκαν ρυθμό στην επίθεση κάνοντας το σκορ 3-7. Οι φιλοξενούμενοι πήραν την περιστροφή με σαφές προβάδισμα 4-8 και παρότι ο Ακρίτας μείωσε σε 9-11, λίγο πριν το τέλος με τελειωμένες επιθέσεις από τον Παύλου, πήραν το σετ 11-15 και μαζί δύο βαθμούς ακόμα στο φετινό πρωτάθλημα, διατηρώντας το αήττητο.
Καλύτεροι από την Ομόνοια οι Τσούσης και Παύλου, με την ομάδα στο σύνολό της να αντιδρά σωστά σε καίρια σημεία του αγώνα, παίρνοντας πολύ μεγάλη βοήθεια από τον πάγκο. Από τον Ακρίτα διακρίθηκαν οι Χ. Μπελογιάννης και Πράττης.
Ακρίτας Καλαμάτας (Τσιριμπή): Κουτράκης, Πράττης, Κακούρος, Δικαιουλάκος, Μπελογιάννης Χ., Μπελογιάννης Γ., Μπελογιαννέας, Αγγελόπουλος, Ροβόλης, Αζεμάι.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Κόγγος, Γραββάνης, Παύλου, Κόκκαλης Δ., Τσακανίκας, Κόκκαλης Θ., Μπέκος, Παπαηλιόπουλος, Μητρόπουλος, Φαφουτάκης, Σακκούλης, Τσούσης.

Το σημαντικότερο παιχνίδι για την Ομόνοια, ως το επόμενο, είναι το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο, με αντίπαλο τον πρωτοπόρο Άργη Καλαμάτας στις 16.00 το απόγευμα. To παιχνίδι αυτό ίσως κρίνει την ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου