Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Στο "χέρι" του Ν. Σολδάτου οι.... αλλαγές


        Πέρασαν τα δύο χρόνια της εκλεγμένης Δημοτικής Αρχής  του νέου Καλλικρατικού Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, που δημιουργήθηκε με την αναγκαστική συνένωση των πρώην Δήμων Μεδεώνος - Ανακτορίου και Παλαίρου.
      Ήρθε η ώρα των αλλαγών αλλά και της μείωσης των έμμισθων Αντιδημάρχων λόγω μνημονίου; 
       Καλείται λοιπόν ο Δήμαρχος Νικόλαος Σολδάτος να κρίνει ποιους θα αλλάξει και ποιους θα κρατήσει. Δύσκολη απόφαση για αυτόν, μιας και βάσει νόμου τοποθετούνται από τον ίδιο.
       Εκείνο όμως που κανείς δεν είχε προβλέψει είναι ότι οι Αντιδήμαρχοι θα μειωθούν λόγω μνημονίου σε δύο έμμισθους......




      Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρχουν δυο έμμισθοι κανονικά και δύο μόνο με τον τίτλο.
       Για λίγες μέρες ακόμα οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας θα είναι οι: Φερεντίνος Ευθύμιος, Γούδας Μιχάλης και Κομποτιάτης Παναγιώτης (Βόνιτσα) και ένας από την Κατούνα ο Τζαβαλάς Δημήτριος.
      Η πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση  του Κατουνιώτη Θεόδωρου Στούπα, που ήταν από τους πρώτους εκλεγμένους σε σταυρούς, είναι πλήγμα για το συνδυασμό του Δημάρχου.
      Τέλος κλείνοντας το θέμα των αντιδημάρχων και της ανεξαρτητοποίησης του Στούπα, πιστεύουμε πως όλα παίζονται για όλους αν και ο Παναγιώτης Κομποτιάτης έκανε αίτηση για μετάταξη, σαν υπάλληλος του Δήμου, έγινε δεκτή και περιμένει το τι θα γίνει, γιατί τότε πρέπει να παραιτηθεί και από Δημοτικός Σύμβουλος ακόμα.
      Επίσης δύο τουλάχιστον Σύμβουλοι όπως ξέρουμε θα ήθελαν να γίνουν Αντιδήμαρχοι.
     Τώρα ποιοι έρχονται ή μένουν έμμισθοι ή μη είναι στην κρίση του Δημάρχου. 

       Επίσης θα έχουμε εκλογή νέου Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, αυτή τη στιγμή είναι ο Γιάννης Κουνέλης, φυσικά μπορεί και να ψηφιστεί πάλι ο ίδιος αν προταθεί.
        Επίσης θα υπάρξει εκλογή και τοποθέτηση Προέδρου και Αντιπροέδρου στο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου από το Δημοτικό Συμβούλιο, οι θέσεις και αυτές είναι έμμισθες. Σήμερα τις θέσεις αυτές κατέχουν αντίστοιχα ο Αθανάσιος Κασόλας από το Μοναστηράκι και ο Γεράσιμος Τσουνάκας από την Πάλαιρο.  
      Μην ξεχνάμε το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης διαχειρίζεται μεγάλα κονδύλια και αποτελεί ξεχωριστό νομικό πρόσωπο από το Δήμο. Εδώ πάλι τον ρόλο παίζει ο Δήμαρχος στο ποιους θα προτείνει στο Δ.Σ. προς ψήφιση.
       Επίσης το ίδιο θα γίνει και για τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης, που την θέση αυτή κατέχει η Χριστίνα Σερεπίσου από την Πάλαιρο και εδώ θα δούμε αν θα υπάρξει αλλαγή.
       Αλλαγή μπορεί να επέλθει και στον Πρόεδρο της Τουριστικής Αναπτυξιακής που εδώ υπάγονται τα Λουτρά Τρύφου και τα Μπαγκαλόους στην Πάλαιρο, τώρα Πρόεδρος είναι ο Κώστας Στούπας, αν και αυτή δημιουργήθηκε τελευταία.
      Μένει να δούμε στη συνέχεια όλες τις αλλαγές στις επιτροπές του Δήμου όπως οικονομική κλπ. και αυτές θα ψηφιστούν από το Δημοτικό Συμβούλιο.
       Όλα αυτά για τους Αιρετούς Δημοτικούς Συμβούλους της Συμπολίτευσης του Δήμου.
       Μην ξεχνάμε θα έχουμε και ψηφοφορίες και στα υπόλοιπα μέλη όχι μόνο στους προέδρους και αντιπροέδρους που είναι έμμισθοι.  
       Επίσης το τι, θα συμβεί με τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων ο Καλλικράτης τα λέει λίγο μπερδεμένα.
        Τώρα όσον αφορά τους έμμισθους διορισμένους ειδικούς συνεργάτες θα έχουμε μείωση από 4-5 που υπάρχουν τώρα, σε 1-2.
       Βέβαια όλα αυτά δεν επηρεάζουν τόσο πολύ τους Δημότες μας πλέον, όπως στο παρελθόν, μιας και η οικονομική κρίση μας έφερε όλους σε πολύ δύσκολη θέση και τα πρόσωπα παίζουν ελάχιστο ρόλο, παρά μόνο η συνολική πολιτική του Δήμου. 
         Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που έχει ορισθεί (κατά πληροφορίες) για την Πέμπτη 20/12/2012 θα έχουμε διάφορες ψηφοφορίες, όπως προϋπολογισμών κλπ., θα βγουν πολλά συμπεράσματα και θα δούμε τις προθέσεις και της αντιπολίτευσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου