Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: ΔΗΜΟΣ, ΠΙΟΛΕΟΔΟΜΙΑ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ... ΡΟΜΑ!

Δεν είμαστε ρατσιστές…. Αλλά…
Μετά τα κρούσματα των ΡΟΜΑ
και την αδυναμία της Αστυνομίας να δράσει
πρέπει να…. «αυτοπροστατευθούμε»!


Αγρίνιο

Η πρώτη…κλοπή του 2012 από Ρομά

Από την πρώτη ημέρα του χρόνου άρχισαν τη δράση τους  για το 2012…Ρομά της περιοχής. Δυο ανήλικα κορίτσια Ρομά έκλεψαν από SuperMarket της Οδού Σουλίου στο Αγρίνιο διάφορα προϊόντα , δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα απορρυπαντικά. Δεν πρόλαβαν όμως να πάνε μακριά, έγιναν αντιληπτές και συνελήφθησαν.

Μεσολόγγι
Συνεχίζονται οι κλοπές στην περιοχή του Μεσολογγίου, κυρίως από τους τσιγγάνους που φαίνεται ότι τις ημέρες των γιορτών κάνουν ομαδικές εξορμήσεις.
Μια τσιγγάνα έκλεψε το πορτοφόλι μιας υπαλλήλου της Περιφέρειας μέσα από την τσάντα της στο γραφείο της στο διοικητήριο. Η γυναίκα τηλεφώνησε αμέσως στην αστυνομία, περιπολικό της οποίας βρισκόταν κοντά  και η τσιγγάνα συνελήφθη λίγα μέτρα μακρύτερα, στην προσπάθειά της να διαφύγει.
Αργότερα θύμα κλοπής έπεσε ένας 75χρονος έξω από την Αγροτική Τράπεζα στο Μεσολόγγι. Ο ηλικιωμένος έκανε ανάληψη από την τράπεζα ενός ποσού της τάξης των 3.000 ευρώ, όμως βγαίνοντας από το υποκατάστημα τον περίμεναν 3 ανήλικοι τσιγγάνοι οι οποίοι του άρπαξαν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν. Ο 75χρονος πήγε στην ασφάλεια όμως δεν κατάφερε να δώσει πολλά στοιχεία, καθώς μέσα στον πανικό του δεν κατάφερε να κρατήσει τις φυσιογνωμίες των ανήλικων.
Οι άνδρες της ασφάλειας συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Ναύπακτος
Σε πληγή για τους κτηματίες της περιοχής  Πούντου, έχει εξελιχθεί η παρουσία αμέτρητων ΡΟΜΑ στον παράνομο καταυλισμό τους με την ανεξέλεγκτη κατασκευή υπεράριθμων κατοικιών κατά παράβαση των ισχυουσών Πολεοδομικών διατάξεων. Παρά τις συχνές καταγγελίες στον Δήμο Ναυπακτίας, στην Πολεοδομία και την Αστυνομία, κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή σε μια έκταση 4,5 στρεμμάτων εκτός Σχεδίου, να υπάρχουν  11(!) οικοδομές που ηλεκτροδοτούνται και υδροδοτούνται από…. έναν (1) μετρητή με αποτέλεσμα να υπάρχει απώλεια εισόδων τόσο από το Δημόσιο όσο και από τον Δήμο Ναυπακτίας, πέραν από τα έσοδα έκδοσης οικοδομικής αδείας ή επιβολής προστίμων.
Το θέμα είναι σοβαρό και κάποτε θα πρέπει να επέμβει ο κος Εισαγγελέας και η Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης καθόσον η συνεχόμενη καθυστέρηση δημιουργεί ερωτηματικά και εξοργίζει τους συνεπείς φορολογούμενους!
Να σημειωθεί ότι κατά καιρούς έχουν σημειωθεί κρούσματα κλοπών από αποθήκες, κοτέτσια, κήπους κλπ που άλλες μεν καταγγέλθηκαν στο Α/Τ Ναυπάκτου και άλλες όχι επειδή οι παθόντες έχουν «απογοητευτεί» από την απραξία των διωκτικών αρχών, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει συλληφθεί κανείς από τους δράστες. Ακόμα και η παρουσία αστυνομικών οργάνων είναι ανύπαρκτη στην περιοχή κάτι που δημιουργεί δυσμενή σχόλια σε βάρος της ΕΛ.ΑΣ.




Γκρεμισμένος φράκτης κήπου, τις μέρες των Χριστουγέννων και τα δέντρα χωρίς καρπούς! Ακόμα και λεμόνια είχαν μαζέψει! Μόνο σκουπίδια των «γειτόνων Ρομά υπήρχαν…. Η καταστροφή στο μεγαλείο της!..

Πώς να μην γκρεμιστεί  φράκτης του κτηματία από το τόσο βάρος της «μπουγάδας» των γυναικών Ρομά;..  Από εκεί και πέρα γίνονται όλα… εύκολα!



Τα σκουπίδια (πλαστικές σακούλες, πλαστικά παιχνίδια, σιδηρικά κλπ) πολλάκις έχουν δημιουργήσει ζημιές στα μηχανήματα και πολλά προβλήματα στους καλλιεργητές…..  Όσο για τις βρωμιές;.. Έχουν υποβαθμίσει την περιοχή και τις περιουσίες των φορολογουμένων δημοτών !..


Η υπεργεννητικότητα των  Ρομά έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού μικρών παιδιών που βρίσκουν διέξοδο στο παιχνίδι τους μέσα σε καλλιεργημένους αγρούς καταστρέφοντας έτσι τα σπαρτά!.. Δεκαοκτώ (18) παιδιά παίζανε εκείνη τη στιγμή σε αγρόκτημα με τριφύλλι!..  Εάν εμφανιζόταν εκείνη τη στιγμή ο κτηματίας, τι θα γινότανε;…
Επίσης η παρουσία των παιδιών και η απροστάτευτη κυκλοφορία στους δρόμους, κυοφορεί κινδύνους  τραυματισμών από τα διερχόμενα αυτοκίνητα και ποιος θα φταίει;…

Η υπευθυνότητα, κατ’  αρχάς του Δήμου και της Πολεοδομίας, όπως μάθαμε, οδηγεί τους αγρότες – κτηματίες της περιοχής Πούντου σε σκέψεις κατάθεσης αγωγών  για κάλυψη της ζημιάς που έχουν υποστεί!. Ωστόσο ζήτησαν και την συνδρομή του Αγροτικού Συλλόγου και η οποία, κατά πληροφορίες,  θα συζητηθεί στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο!

Όσο για την «απραξία» του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου;… Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ετοιμάζεται να υποβληθεί σχετική Αναφορά προς το Υπουργεί «Προστασίας του Πολίτη»!...

Αναμένονται εξελίξεις!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου