Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Συμβατική υποχρέωση η αύξηση των διοδίων


Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης, υποστήριξε στην Επιτροπή Οικονομικών ότι «η αύξηση των διοδίων δεν έγινε με πολιτική απόφαση, αλλά προβλέπεται από τη σύμβαση» που έχει υπογραφεί με τους παραχωρησιούχους.
«Το «δεν πληρώνω», δεν υφίσταται και το ερώτημα είναι αν θα πληρώσει ο χρήστης ή ο φορολογούμενος», προσέθεσε.
Από την πλευρά τους, αρκετοί βουλευτές, μεταξύ αυτών και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου, Λεωνίδας Γρηγοράκος και Μιχάλης Κατρίνης τόνισαν ότι ο πολίτης «δεν μπορεί να πληρώνει για δρόμους που δεν κατασκευάζονται και δεν θα περπατήσει ποτέ».
Έντονες ήταν και οι αντιδράσεις των κομμάτων της Αριστεράς, με τη Βέρα Νικολαΐδου (ΚΚΕ) και τον Δημήτρη Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ) να ζητούν από την κυβέρνηση να μην επιτρέψει αύξηση των διοδίων με μονομερή απόφαση, πριν συζητηθεί το ζήτημα στη Βουλή.
«Αν δεν γίνει η αύξηση που προβλέπεται από τη σύμβαση και είναι της τάξεως του 2% με 3%, δηλαδή από 0,05 έως 0,10 λεπτά σε κάθε σταθμό, εκτός της γέφυρας Ρίου- Αντιρίου που είναι 0,30%, τη ζημιά θα την πληρώσει το κράτος» ήταν η απάντηση του κ. Βορίδη.
Επίσης, ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν θα καταγγείλει τις συμβάσεις, καθώς οι διαπραγματεύσεις είναι εξαιρετικά δύσκολες και πολύπλοκες. Στα πλαίσια αυτά, υποστήριξε ότι η επιλογή που είχε η κυβέρνηση αφορούσε το ποιος θα πλήρωνε τις συμβατικές υποχρεώσεις, ο χρήστης ή ο φορολογούμενος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου