Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Το ιστορικό ενός... "Εξωδίκου"!


Στις 5/1/2012, μετά από ανάγνωση στο Site «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» του Δήμου Ναυπακτίας, στο οποίο είχαν αναρτηθεί μεταξύ των άλλων και δύο Αποφάσεις του Δημάρχου για «απευθείας» ανάθεση ενός έργου και μιας προμήθειας υλικών (για το ίδιο έργο) στον ίδιο εργολήπτη, αναρτήσαμε κι εμείς τα συμπεράσματα και τις σκέψεις μας για το γεγονός, με σκοπό  να τονίσουμε όχι μόνο τον τρόπο αλλά και το «σκεπτικό των δημοτικών αρχόντων» σ’  αυτές τις περιπτώσεις.
Σας παραθέτουμε αυτούσια την ανάρτησή μας, δίνοντας βαρύτητα σε ορισμένα σημεία (τα οποία επισημαίνουμε) και παρακαλούμε να τα λάβετε υπόψη σας, στα δικά σας συμπεράσματα:

========================================================================

ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ:

Οι αναμεταδότες… Ο συμπέθερος και τα… αδέσποτα!


ΩΤΑ…ακουστής
«Ουρέ πατριώτις… Ουρέ ποιός σας είπι ότ’ ου Δήμους δε νοιάζετι για σας;… Νοιάζιτι κι παρανιάζιτι!.. Κι  θα συνεχίσ’ να νιάζιτι!.. Έτσ’ …. Για να βλέπιτι τ’ς νύχτις, που κ’μούντι οι πατριώτ’σις, «ουραία προυγράμματα» μι «κουρίτσα» κι  ν’ ακούτι  κι τρα’ούδια!... Κι μην μπιρδιυτείτι;… Δε λέου για τ΄ «Γέρου-Δήμ’» του τραγούδ’.. Για τουν Δήμου Ναυπακτίας, σας λέου… που φρόντ’σει να επισκευάσ’ τ’ς… αναμιταδότις…»!
Αυτό που άκουσα ήταν αρκετό να εκφραστώ κι εγώ μέσα μου ικανοποιημένος για την φροντίδα που δείχνει  ο Δήμαρχος Ναυπακτίας προς τα έρημα χωριά μας! «Μπράβο» είπα!.. Να, επιτέλους και μια «φιλολαϊκή»απόφαση !..
Επειδή, όμως, είμαι εκ φύσεως δύσπιστος, ανέτρεξα στη «Διαύγεια» (Νάναι καλά όποιος την σκέφθηκε) για να βεβαιωθώ!
Πράγματι!.. Στη σελίδα 5, βλέπω :

Ημερομηνία: 30/12/2011 13:02:26
Α Π Ο Φ Α Σ Η 3549 /2011
ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
Αναθέτουμε απευθείας στον Κο Δημητρίου Σχοινά με έδρα την οδό Νότη Μπότσαρη 71 στη Ναύπακτο της Δημοτικής Ενότητας Ναυπάκτου του Δήμου Ναυπακτίας και με Α. Φ. Μ 030837529, την συντήρηση και επισκευή αναμεταδοτών της Δ. Ε. Αποδοτίας - Πυλλήνης . Το ποσό της δαπάνης ανέρχεται στα 1.000,00 € με το Φ.Π.Α.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Και αμέσως παρακάτω:
Ημερομηνία: 30/12/2011 12:53:11
Α Π Ο Φ Α Σ Η 3505 /2011
ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
Αναθέτουμε απευθείας την Προμήθεια Καλωδίου αμοαξωνικό τύπου Heliax ½ - Andrew 30 μέτρων, Ψηφιακό δέκτη SAB mod: Atlas, Κεραία – πάνελ Fragarro mod sigma 6 HD για την Δ.Ε. Αποδοτίας από το κατάστημα του Κου Δημητρίου Σχοινά με έδρα την οδό Νότη Μπότσαρη 71 στη Ναύπακτο της Δημοτικής Ενότητας Ναυπάκτου του Δήμου Ναυπακτίας και με Α. Φ. Μ 030837529, έναντι του ποσού των 1.597,77 € με Φ. Π. Α.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


Ήταν αλήθεια, λοιπόν!..  Ο Δήμαρχος διέθετε 2.600 ευρώπουλα  από το στέρημα των Δημτών, για ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ  «Συντήρηση- Επισκευή- Υλικά» των αναμεταδοτών της Δ. Ε. Αποδοτίας – Πυλλήνης, φυσικά εν όψει και της ενεργοποίησης «Ψηφιακής Τηλεόρασης» στην περιοχή!.. Ένα ποσό που αντιστοιχεί σε 70 και πλέον μερίδες φαγητού, στην σημερινή εποχή των «λαικών συσσιτίων»!
Και πάλι «Μπράβο» Δήμαρχε για την ενέργειά σου αυτή, αφού και τους κατοίκους των έρημων χωριών της Ορεινής Ναυπακτίας    φροντίζεις και την ανάπτυξη της Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας συνδράμεις μιας και οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί, ως επι τα πλείστον,  είναι «Ιδιωτικοί»!
Τώρα, αν –λέω ΑΝ- ο συντηρητής και ο μαγαζάτορας που αγόρασες τα υλικά, είναι το ίδιο πρόσωπο και «Κατά Τύχη» ιδιοκτήτης «Τοπικού Τηλεοπτικού Σταθμού»;..  Αυτό είναι μια άλλη ιστορία!...  Μια ιστορία σαν κι εκείνη με τον «Κατασκευαστή- συντηρητή» του Δημoτικoύ Site που «κατά τύχη» ήταν και αυτός «συνιδιοκτήτης» τοπικής εφημερίδας!.. Και τότε για το θέμα, είχαν γραφτεί πάρα πολλά!
Βέβαια, άκουσα ότι η εν λόγω Εφημερίδα, «αγοράστηκε»(;) από τον Τηλεοπτικό  Επιχειρηματία που πήρε και την δουλειά της «Συντήρησης» των αναμεταδοτών και κάποιες «κακές γλώσσες» έσπευσαν να «αποκαλύψουν» και τον… «συμπεθεροκόπο», όπως λένε στα χωριά μας!
Ωστόσο, δεν θα πρέπει να απέχει και πολύ η αλήθεια από την πραγματικότητα, διαβάζοντας κάτι που είχε γραφεί τον Ιούλιο. Ότι δηλαδή, «με το μπάσιμο που έκανε ο Δήμαρχος στα ΜΜΕ θα σκάσει και άλλη βόμβα, οσονούπω»!
 Αν και προσωπικά πιστεύω ότι «οι Καναλάρχες δεν  είναι τόσο… φτηνοί», παραδέχομαι τον Κο Δήμαρχο Ναυπακτίας διότι τώρα προσπαθεί να πετύχει «Με έναν σμπάρο… Δυό τρυγόνια» ίσως για να επιβεβαιώσει τον χαρακτηρισμό που του απέδωσε μερίδα των δημοτών του που τον αποκαλεί «Επαγγελματία Δήμαρχο».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κατόπιν αυτού, στις 23/1/2012, παραλάβαμε (αν και απευθυνόταν σε λάθος πρόσωπο), μία εξώδικο Πρόσκληση από τον Κύριο Δημήτριο Σχοινά  την οποία παραθέτουμε ολόκληρη:








Για να μην σας επηρεάσουμε στα συμπεράσματά σας, σήμερα δεν θα κάνουμε καμία κριτική στους ισχυρισμούς του φίλου κου Δημητρίου Σχοινά. Αυτή θα ακολουθήσει…
Ευχόμαστε κι ελπίζουμε, ο κος Σχοινάς, απλά να μην έχει συλλάβει την έννοια της Ανάρτησής μας, αν και θα πρέπει να έχει ακούσει ότι Δημοσιογραφία δεν είναι μόνο  η απλή παρουσίαση μιας «είδησης», αλλά ο σχολιασμός της και η διερεύνησή της!... Αυτό βέβαια, το γνωρίζουν καλύτερα όσοι είναι λειτουργοί  της «υγιούς» και«μάχιμης» δημοσιογραφίας και όχι εκείνοι που ασχολούνται επιχειρηματικά!
Τέλος, δεν θέλουμε με τίποτα να πιστέψουμε ότι, ο  κος Σχοινάς, με το δημοσίευμά μας, νόμισε πως βρήκε την ευκαιρία να ανεβάσει την κυκλοφορία της νέοαγορασθείσης  εφημερίδας του σε βάρος της δικιάς μας   και ότι η αποστολή της  Εξωδίκου πρόσκλησης προς την πρώην Ιδιοκτήτρια του «νέο Άστρο» έγινε από… λάθος(;)!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου