Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, 700.000 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ


Άλλη μια χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε
μετά από πρόταση του πρώην Δήμου Ναυπάκτου

Εγκρίθηκε χθες με την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης (Φ. Β1/Ε5.4/338/6) η πρόταση που είχε καταθέσει ο πρώην Δήμος Ναυπάκτου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», το οποίο έχει ως στόχο την προώθηση και υποστήριξη δράσεων των ΟΤΑ που αφορούν στην εξοικονόμηση ενέργειας.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ναυπάκτου ήταν ένας από τους συνολικά 191 πρώην Καποδιστριακούς Δήμους οι οποίοι κατέθεσαν προτάσεις για την ένταξη τους στο πρόγραμμα « ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» και είναι ένας εκ των 106 Δήμων που κατάφεραν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση ύψους 700.000€. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην Δήμος Ναυπάκτου κατατάχθηκε σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του ΥΠΕΚΑ, τρίτος στην συγκεντρωτική κατάταξη των ΟΤΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Μετά από την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων την προηγούμενη περίοδο, για αναπλάσεις των Α και Β εργατικών κατοικιών της Ναυπάκτου, την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της πόλης (Ψανής-Γριμπόβου), τον ποδηλατόδρομο, την οδοποιία της πρόσβασης στο ΧΥΤΑ, την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού και την επέκταση του αποχετευτικού δικτύου της πόλης, την κτηματογράφηση, την αντικατάσταση αμιαντοσωλήνουν του δικτύου ύδρευσης δυτικά και ανατολικά της πόλης, την υδροδότηση των δυτικών περιοχών της πόλης από γεωτρήσεις Ευήνου, τις αναπλάσεις των σχολικών κτιρίων της πόλης κ.ά., εξασφαλίστηκε άλλη μία χρηματοδότηση, μετά από πρόταση του πρώην Δήμου Ναυπάκτου.
Έτσι ο Δήμος Ναυπακτίας θα μπορέσει να γίνει ένας από τους πράσινους Δήμους της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου