Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Υπό διάλυση το.... Ηνωμένο Βασίλειο !.. - Και η Βόρεια Ιρλανδία ζητά δημοψήφισμα

 

Υπό διάλυση το Ηνωμένο Βασίλειο - Και η Βόρεια Ιρλανδία ζητά δημοψήφισμα

Το Brexit προκαλεί κλυδωνισμούς στη Μεγάλη Βρετανία και απειλή την ενότητά της. Πριν από λίγο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας Μάρτιν ΜακΓκίνες δήλωσε πως αποτελεί «δημοκρατική επιταγή» η βρετανική κυβέρνηση να προκηρύξει δημοψήφισμα για την παραμονή ή την αποχώρηση της Βόρειας Ιρλανδίας από το Ηνωμένο Βασίλειο και την ένωσή της με την Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

«Η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει τώρα δημοκρατική εντολή να εκπροσωπεί τις απόψεις του Βορρά σε οποιεσδήποτε μελλοντικές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και πράγματι πιστεύω ότι αποτελεί δημοκρατική επιταγή να διεξαχθεί ένα δημοψήφισμα για τα σύνορα», δήλωσε ο ΜακΓκίνες του Σιν Φέιν στο ιρλανδικό εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTE.

«Τώρα βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι θα συμβεί. Οι συνέπειες για όλους μας στη νήσο της Ιρλανδίας είναι σοβαρές. Αυτό μπορεί να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για την οικονομία μας», σημείωσε.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στη Βόρεια Ιρλανδία συγκεντρώνονται τα μεγαλύτερα ποσοστά φιλοευρωπαϊστών σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου