Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΔ.ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ:Χρειαζόμαστε έργα υποδομών και αθλητισμού στη Φιλοθέη

Συνεχίζουμε δυναμικά, ώστε να ολοκληρωθούν τα παλιά έργα και να θέσουμε νέα
Αισιόδοξος και γεμάτος όρεξη για δουλειά και στη νέα του θητεία εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φιλοθέης Ανδρέας Καλαντζής, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “ΩΡΑ της Φωκίδας”, επισημαίνει πως η μετάβαση από τους καποδιστριακούς στον ενιαίο καλλικρατικό δήμο Δωρίδας ανήκει πλέον στο παρελθόν και πως έχει έρθει η ώρα να ολοκληρωθούν τα παλιά έργα και να τεθούν καινούρια στο νέο Τεχνικό Πρόγραμμα. 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τα προηγούμενα χρόνια κύλησαν κυρίως ως περίοδος προσαρμογής για το Δήμο Δωρίδας, με αποτέλεσμα να μείνουν πίσω στις περισσότερες Κοινότητες τα έργα.
Ο Aν. Καλαντζής στη νέα του θητεία θα δώσει έμφαση σε ζητήματα υποδομής και δράσεις που θα ομορφύνουν την Κοινότητα. Παράλληλα, όπως άλλωστε και τα προηγούμενα χρόνια, θα δοθεί ειδικό βάρος στον εθελοντισμό για την υλοποίηση παρεμβάσεων, όπως καθαρισμοί, δενδροφυτεύσεις κ.α.
Τα έργα δεν προχώρησαν με
το ρυθμό που θα έπρεπε

 

«Δυστυχώς τα προηγούμενα 3,5 χρόνια δεν έγιναν σημαντικά έργα στο χωριό, γιατί ο Δήμος όφειλε να ασχοληθεί περισσότερο με την οργάνωση του. Επιπλέον τα έργα είχαν ομαδοποιηθεί ανά Δημοτική Ενότητα, με αποτέλεσμα να σημειώνεται καθυστέρηση στην εκτέλεση τους, ενώ η νεοσυσταθείσα Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου δεν ήταν στελεχωμένη επαρκώς για να ολοκληρώνονται έγκαιρα οι διαδικασίες δημοπρατήσεων και εκτελέσεων. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συντέλεσαν στο να μην προχωρήσουν τα έργα με το ρυθμό που έπρεπε», επεσήμανε ο Ανδρέας Καλαντζής. 
Συνεχίζοντας τόνισε πως ο Δήμος στη νέα θητεία που ήδη ξεκίνησε πρέπει να δώσει βαρύτητα στην Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να υπάρχει αποτελεσματικότητα στα έργα.
Αναφορικά με την προηγούμενη θητεία του, ο Αν.Καλαντζής ξεκαθάρισε πως δεν ολοκληρώθηκε κανένα έργο και πως αυτήν την περίοδο βρίσκονται τα περισσότερα προγραμματισμένα όλων των προηγούμενων ετών σε εξέλιξη, δηλαδή είτε έχουν ξεκινήσει οι εργασίες είτε έχουν δημοπρατηθεί. 
Συγκεκριμένα πρόκειται για έργα ύδρευσης, οδοποιίας, διευθέτησης ομβρίων υδάτων, αναπλάσεων και εργασιών στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου. 
«Από όλα τα έργα που είχαμε προγραμματίσει τα προηγούμενα χρόνια ξεχωρίζω δύο. Το πρώτο αφορά τις εργασίες συντήρησης στο Δημοτικό Σχολείο. Το καλοκαίρι η Κοινότητά μας σφύζει από νεολαία, έχουμε τουλάχιστον 100 παιδιά και νέους. Γι’ αυτό το λόγο δώσαμε ειδικό βάρος στους χώρους παιχνιδιού και άθλησης που βρίσκονται στο Δημοτικό Σχολείο που έχει έναν τεράστιο αύλειο χώρο, παιδική χαρά και γήπεδο μπάσκετ. Τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε ανελλιπώς να συντηρούμε τους χώρους με παρεμβάσεις και μικρά εργάκια ώστε τα παιδιά που έρχονται στο χωριό να βρίσκουν διεξόδους απασχόλησης. Το δεύτερο και σημαντικότερο έργο είναι οι πλακοστρώσεις που έχουν ξεκινήσει στο χωριό, οι οποίες όταν με το καλό ολοκληρωθούν θα αλλάξουν εντελώς την εικόνα της κοινότητας. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο συνεχίστηκε από τον πρώην Δήμο Ευπαλίου, ωρίμασε από το νέο Δήμο Δωρίδας και ήδη έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι. Ευελπιστώ ότι σε δύο μήνες θα έχουν γίνει όλες οι πλακοστρώσεις οι οποίες θα δώσουν άλλη όψη στο χωριό», ανέφερε ο Ανδρ. Καλαντζής. 
Ένα άλλο έργο που καθυστέρησε πολύ στην Τοπική Κοινότητα Φιλοθέης ήταν η αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου. Να υπενθυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο έργο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ και αφορούσε τις Κοινότητες Φιλοθέης, Τρικόρφου, Κλήματος και Σεργούλας. Για οικονομικούς λόγους πάγωσε, ωστόσο ο Δήμος Δωρίδας ανέλαβε τελικά με ιδίους πόρους να το συνεχίσει. Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον για την Τ.Κ. Φιλοθέης βρίσκεται σε στάδιο αποπεράτωσης αφού έχει ολοκληρωθεί περίπου το 80%.

Έμφαση σε έργα υποδομής,
πολιτισμού και εθελοντισμού
 
Για τον πρώτο χρόνο της νέας του θητείας, ο . Καλαντζής έχει ήδη καταρτίσει Τεχνικό Πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει διάφορα μικροέργα. Με το διαθέσιμο ποσό των 9.300 ευρώ θα προωθήσει έργα αγροτικής και δημοτικής οδοποιίας, την ανάπλαση της παιδικής χαράς αλλά και την διευθέτηση των ομβρίων υδάτων.
«Σαν Τοπικό Συμβούλιο από την προηγούμενη θητεία είχαμε δώσει έμφαση στον εθελοντισμό. Γενικότερα οι άνθρωποι της Κοινότητάς που έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος προβάλλουν και συμμετέχουν σε όλες τις εθελοντικές δράσεις των συλλόγων και των φορέων. Διαθέτουμε δύο πολιτιστικούς συλλόγους και μαζί με την εκκλησία ενεργούν συμπληρωματικά στο έργο του Δήμου. 
Μάλιστα ήδη έχουμε ξεκινήσει όλοι μαζί συλλογικά τη δημιουργία ενός Πάρκου – Μουσείου αγροτικής κληρονομιάς της περιοχής. Έχουμε ήδη φτιάξει ένα αλώνι και σιγά – σιγά δημιουργούμε ένα χώρο ο οποίος θα προβάλλει την αγροτική δραστηριότητα της Κοινότητας. Στις σκέψεις μας είναι να κατασκευάσουμε και μία παραδοσιακή αποθήκη στην οποία θα βάλουμε όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν οι αγρότες», τόνισε ο  Πρόεδρος της Φιλοθέης.
Συνεχίζοντας ανέφερε πως ο κόσμος ακόμα και από το υστέρημά του στηρίζει τις προσπάθειες των Συλλόγων και της κοινότητας ενώ συμμετέχει ενεργά σε όλες τις εθελοντικές δράσεις. «Έχουμε αναπτύξει στο χωριό μας την δενδροφύτευση. Τα τελευταία τρία χρόνια φυτέψαμε πάνω από 1000 δέντρα καρποφόρα και κυρίως σε σημεία που οι περαστικοί τα είχαν καταντήσει χωματερές», επεσήμανε.
Επιπλέον ο Ανδ. Καλαντζής και σε αυτή τη θητεία του θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στην νεολαία, αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει θα επιχειρήσει για μία ακόμα φορά την υποτυπώδη κατασκευή ενός γηπέδου ποδοσφαίρου.
«Δυστυχώς στο χωριό δεν έχουμε γήπεδο ποδοσφαίρου και είναι ένα από τις υποδομές που λείπουν από την Κοινότητα. Έχουμε τον χώρο ο οποίος είναι δημοτικός και για αρχή αυτό που θέλουμε είναι να τον διαμορφώσουμε. Είχαμε ζητήσει από την προηγούμενη Αντιπεριφερειάρχη το μηχάνημα αλλά λόγω έλλειψης προσωπικού δεν προχώρησε. Ευελπιστώ πως ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Ι. Ράμμος θα μας παραχωρήσει μία μπουλντόζα για δεκαπέντε μέρες ώστε να διαμορφώσουμε το γήπεδο», τόνισε.
Κλείνοντας ο Πρόεδρος της Φιλοθέης  ξεκαθάρισε πως το νέο Τοπικό Συμβούλιο θα συνεχίσει με την ίδια δυναμική το έργο του και συνεργασία με το Δήμο και τους Συλλόγους, με ομαδική προσπάθεια θα αναδειχθεί το χωριό με το καλύτερο δυνατό τρόπο. 
DORIDANEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου