Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

S.O.S. Τσιγγάνοι!

"Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας"

Οι παραλίες της Ναυπάκτου υποφέρουν από την παρουσία των τσιγγάνων. Οι κλοπές κινητών και πορτοφολιών είναι καθημερινό φαινόμενο. Οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι δηλώνουν αγανακτισμένοι απειλώντας να πάρουν το νόμο στα χέρια τους

Ηρέμησε το Κρυονέρι από τους τσιγγάνους και τη σκυτάλη πήραν οι παραλίες της Ναυπάκτου και κυρίως του Γριμπόβου, όπου οι καταστηματάρχες, αλλά και οι κάτοικοι, υποφέρουν από την παρουσία τους.

Δεκάδες τσιγγάνοι κατασκηνώνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας στο άλσος κάτω από τη σκιά των δέντρων, αλλά το βράδυ μετακινούν όλα τα υπάρχοντά τους στην παραλία και κατασκηνώνουν στις ξαπλώστρες των καταστημάτων.

Μικρά και μεγαλύτερα τσιγγανάκια περιφέρονται όλη την ημέρα ανάμεσα στα τραπέζια των εστιατορίων και των καφέ, ενοχλώντας τους πελάτες και αρπάζοντας ότι βρουν, από κινητά και πορτοφόλια, μέχρι τα αναψυκτικά και τα ποτά από τα τραπέζια. Αποσβολωμένη έμεινε μια παρέα που γευμάτιζε προχθές σε παραλιακό εστιατόριο όταν πέρασε ένα μικρό τσιγγανάκι και άρπαξε το μπουκάλι με το κρασί! Τέτοια επεισόδια είναι συνηθισμένα πλέον εδώ και αρκετές ημέρες, αλλά καμία αρχή δεν έχει κάνει τίποτα για να βελτιωθεί η κατάσταση. Μέχρι και χέρι στις τσάντες των λουομένων βάζουν, και ο κόσμος αποφεύγει να πηγαίνει στο Γρίμποβο για το μπάνιο του. Και βέβαια σε συνηθισμένο φαινόμενο έχουν μετατραπεί και οι καυγάδες μεταξύ των τσιγγάνων.

Η περιοχή έχει καταντήσει σκουπιδότοπος, όπου αφήνουν κάθε είδους απορρίμματα και ακαθαρσίες ,αφού και τις ανάγκες τις κάνουν στην παραλία. Επιχειρηματίες και κάτοικοι δηλώνουν απελπισμένοι και διαμαρτύρονται για την απουσία του λιμεναρχείου που έχει την ευθύνη για την παραλιακή ζώνη, καθώς, πάρα τις επανειλημμένες κλήσεις τους, δεν έχει εμφανιστεί κανείς. Στην περιοχή του Γριμπόβου, οι λιμενικοί εμφανίστηκαν μόνο μια φορά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μόνο για να στολίσουν τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων με κλήσεις για παράνομη στάθμευση. Τα αυτοκίνητα των τσιγγάνων όμως που σταθμεύουν όπου θέλουν κανείς δεν τα είδε μέχρι τώρα.

Έτσι η περιοχή ζητά τη συνδρομή των αρχών, αστυνομίας και λιμενικού, αλλά και της δημοτικής αρχής, προκειμένου να λυθεί το θέμα όσο είναι καιρός, γιατί αν ενταθεί τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα…



ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου