Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ & ΔΩΡΙΔΑΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ & ΔΩΡΙΔΑΣ
ΑΠΟΚΑΥΚΟΥ 16 30300 ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ  ΤΗΛ. 26340-29614 & 27254 FAX: 26340-24424

Ναύπακτος, 2/8/2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Εργ ατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας στο πλαίσιο του εορτασμού 60 χρόνων από την ίδρυσή του πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο 30/7/2011 με μεγάλη επιτυχία συναυλία με το μεγάλο λαϊκό καλλιτέχνη Λάκη Χαλκιά και τους συνεργάτες του. Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στο εργατικό τραγούδι, το οποίο όλα αυτά τα χρόνια έχει εμπνεύσει τους αγώνες και τις ελπίδες των εργαζομένων μέσα από έργα μεγάλων συνθετών και ποιητών (Μαρκόπουλος, Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Γκάτσος, Ελύτης κ.ά).
Η δεύτερη ενότητα της συναυλίας ήταν αφιερωμένη στο λαϊκό τραγούδι και ειδικότερα σε δύο κορυφαίους λαϊκούς δημιουργούς το Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Καλδάρα.
Η συναυλία έκλεισε με το αφιέρωμα στο παραδοσιακό τραγούδι, από πολλές περιοχές της Ελλάδας, τραγούδι με το οποίο γαλουχήθηκαν ολόκληρες γενιές Ελλήνων.
Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, αλλά και η ανταπόκριση του κόσμου κατά τη διάρκεια της συναυλίας όπου κανείς δεν έμεινε ασυγκίνητος από τα τραγούδια που ακούστηκαν και όλοι μαζί τραγουδήσαμε τραγούδια με περιεχόμενο τη δίψα του ανθρώπου για δικαιοσύνη, ειρήνη και ευημερία.
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, αποδεικνύεται ότι τέτοιες πρωτοβουλίες ενώνουν και εμψυχώνουν το λαό μας, αφού, όπως εύστοχα είπε ο ίδιος ο Λάκης Χαλκιάς «το τραγούδι και το χαμόγελο μας έμεινε».
Το ΕΚΝΔ ευχαριστεί από καρδιάς όλους όσοι παραβρέθηκαν στη συναυλία, Ναυπάκτιους, επισκέπτες, ακόμη και την ομογένειά μας, η οποία αυτές τις ημέρες επισκέπτεται τα πάτρια εδάφη. Επίσης, ευχαριστούμε το Δήμο Ναυπακτίας, χωρίς τη συνδρομή του οποίου, δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί αυτή η συναυλία.
Το ΕΚΝΔ συνεχίζει με ανάλογες πρωτοβουλίες και οργανώνει τους νέους αγώνες του για μία κοινωνία ευημερίας για όλους.

ΑΠΟ ΤΟ  Ε.Κ.Ν.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου