Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για την αξιοποίηση των εργοταξιακών χώρων στο Αντίρριο


To Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα για την αξιοποίηση των εργοταξιακών χώρων της τοπικής κοινότητας Αντιρρίου:

1. Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Αντίρριο μετά τη λειτουργία της Γέφυρας οδήγησε στην απώλεια πολλών θέσεων εργασίας και μετέτρεψε το Αντίρριο από κέντρο διέλευσης σε μια απομονωμένη περιοχή με την ανεργία να οδηγεί του ντόπιους στη μετανάστευση.

2. Η πολυπόθητη ανάπτυξη που θα ερχόταν με τη λειτουργίας της γέφυρας αποδείχτηκε ότι δεν αφορούσε την τοπική μας κοινωνία, αλλά τα κέρδη της «Γεφυρας ΑΕ» που αντί να ενώσει τις δύο πλευρές του Κορινθιακού συντελεί στην όλο και μεγαλύτερη αποξένωσή τους.

3. Η προσπάθεια της τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αξιοποίηση των εργοστασιακών χώρων σκοντάφτει στις Κυβερνητικές πολιτικές και τα σχέδια που εξυφαίνονται για εκποίηση των χώρων σε βάρος της τοπικής κοινωνίας και της ανάπτυξης του Δήμου μας

4. Η σκόπιμη καθυστέρηση στην δημοσιοποίηση της προκήρυξης για την αξιοποίηση των εργοταξιακών χώρων, που παρατηρείται από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές μέχρι σήμερα, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για τους στόχους που θέλουν να εξυπηρετήσουν αυτοί που ασκούν την κυβερνητική πολιτική

5. Σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο που η οικονομική και κοινωνική κρίση πλήττουν τους εργαζόμενους και ανεβάζουν καθημερινά το δείκτη της ανεργίας η μόνη λύση για το Δήμος μας και την ευρύτερη περιοχή είναι η άμεση προκήρυξη του διαγωνισμού από την ΚΕΔ για την αξιοποίηση των εργοστασιακών χώρων του Αντιρρίου όπως έχει προταθεί από την τοπική κοινωνία. Καμιά καθυστέρηση δεν δικαιολογείται πλέον.

6. Καλούμε την ΚΕΔ να προχωρήσει άμεσα στην δημοσιοποίηση της προκήρυξης του διαγωνισμού για την αξιοποίηση των εργοστασιακών χώρων στο Αντίρριο. Καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να δώσει τις ανάλογες κατευθύνσεις ώστε η προκήρυξη να γίνει σύμφωνα με την απόφαση της κοινοπραξίας «Γέφυρες Ανάπτυξης»
πηγη nafpaktosvoice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου