Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Ένας Ναυπάκτιος "ΧΡΥΣΟΣ" Ολυμπιονίκης

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΤΣΑΟΥΡΑΣ
Αθλητης Κολυμβησης Special Olympics Ελλαδας
Οι 13οι Παγκοσμιοι Αγωνες των Special Olympics, η μεγαλυτερη αθλητικη συναντησης του 2011, για ατομα με διανοητικη αναπηρια που διεξηχθησαν φετος με εξαιρετικη επιτυχια και λαμπροτητα στην χωρα μας, την κοιτιδα του Ολυμπιακου πνευματος και του ευ αγωνιζεσθαι, εχουν πλεον περασει στην ιστορια.

Η Αθηνα φιλοξενησε στις αθλητικες εγκαταστασεις της, περισσοτερους απο 7.500 αθλητες απο 183 χωρες του πλανητη μας.

Στους συναρπαστικους και μοναδικους αυτους αγωνες, σε ενα συμπλεγμα δυνατων συναισθηματων και απροβλεπτων στιγμων μεγαλειου και συγκινησης, διακριθηκαν ολοι οι συμμετεχοντες αθλητες για το απαραμιλλο σθενος, το κουραγιο, την προσπαθεια και την ζηλευτη  επιδειξη των ξεχωριστων ικανοτητων τους, αποσπωντας τον θαυμασμο και τα θερμα χειροκροτηματα των παρευρισκομενων θεατων. Ηταν ολοι νικητες!!.

Ενας απο τους εξαιρετους αυτους αθλητες-νικητες, ειναι και ο Χαραλαμπος (Χαρης) Πατσαουρας, μελος της αποστολης των Special Olympics Ελλαδας,  αθλητης στην κολυμβηση. Συμμετειχε για πρωτη φορα σε Παγκοσμιους αγωνες και μετα απο μια συγκινητικη προσπαθεια τερματισε καταχειροκροτουμςνος,  πρωτος στα 50 μετρα ελευθερο, χαριζοντας στην Ελλαδα ακομα ενα χρυσο μεταλλιο. Στο βαθρο των απονομων, στεκονταν υπερηφανα στο  υψηλοτερο σκαλι κρατωντας το χρυσο μεταλλιο, υπενθιμιζοντας στους παρευρισκομενους το αποτελεσμα της πολυχρονης προσπαθειας του.

Πριν απο λιγο εσβυσε στο Καλλιμαρμαρο των Αθηνων η φλογα των Παγκοσμιων αγωνων των Special Olympics, δεν εσβυσε ομως  απο τα δακρυσμενα ματια του μεγαλου νικητη το μηνυμα  της απαραμιλλης δυναμης της θελησης και της προσπαθειας του που ολοι ευχομαστε να τον δουμε ξανα νικητη και στους επομενους Παγκοσμιους Αγωνες που θα διεξαχθουν στο μακρυνο Λος Αντζελες των Η.Π.Α. το καλοκαιρι του 2015,
Καλη επιτυχια Χαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου