Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΜΕ "ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ" ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.Αντώνης Σαμαράς έχει από μηνών δώσει σαφή εντολή για την έγκαιρη συγκρότηση του ψηφοδελτίου  των Εθνικών Εκλογών.
Με δεδομένο πια ότι ο ίδιος επιμένει στη λύση των εκλογών και κατόπιν των όσων προηγήθηκαν το τελευταίο διάστημα, η Ν.Δ. επισπεύδει τις διαδικασίες προς άμεση ολοκλήρωση, πολύ περισσότερο όταν το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες στις αρχές του Φθινοπώρου είναι εξαιρετικά πιθανό.
Η δε ονοματολογία δεν περιορίζεται σε επίπεδο δημοσιευμάτων, αλλά απασχολεί πλέον το κόμμα συστηματικά. Σε κάθε σύσκεψη και επαφή  γίνονται πια σχετικές συζητήσεις, με ονόματα να πέφτουν στο τραπέζι, αλλά να προστίθενται και άλλα να αφαιρούνται…
Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ, εκτός απ’ τους  Μάριο Σαλμά, Δημήτρη Σταμάτη, Κώστα Καραγκούνη που ως εν ενεργεία βουλευτές θα είναι εκ των πραγμάτων ξανά υποψήφιοι, εφόσον φυσικά και οι ίδιοι το επιθυμούν (θέμα μη συμμετοχής του Κ. Καραγκούνη δεν τίθεται ασφαλώς, ούτε όμως και μετακίνησης του Δημ. Σταμάτη στο Επικρατείας), στα ονόματα η συμμετοχή των οποίων θεωρείται  πέραν πάσης αμφιβολίας δεδομένη, συναντάμε αυτό του
Γιώργου Παπαναστασίου, στον οποίο μάλιστα «επενδύει» το κόμμα, του Θύμιου Δρόσου που ως αναπληρωτής γραμματέας οργανωτικού έχει επωμιστεί επιτυχώς ευθύνες στο κόμμα, αλλά 
και του Νίκου Καραπάνου, του μοναδικού ίσως εκ του προηγούμενου  ψηφοδελτίου που διατηρεί τόσο ισχυρή, την πολιτική του παρουσία στην Αιτ/νία.




Από την περιοχή της Ναυπακτίας έντονα συζητιούνται ακόμη τα ονόματα του πολιτευτή Ασημάκη Φωτόπουλου και του πρώην δημάρχου Θανάση Παπαθανάση.
Έλενα Μάντζιου – Κοτρολού  και Ειρήνη Κολώνια είναι οι γυναικείες παρουσίες, που, κατά
 πάσα πιθανότητα θα πλαισιωθούν αυτή τη φορά απ’ τη δημοτική σύμβουλο Αγρινίου, Γεωργία Μπόκα.
Ο πρώην βουλευτής κ. Σπήλιος Λιβανός παραμένει φυσικά μεταξύ των βασικών ονομάτων, όπως ισχύει και για τον κ. Αλέξανδρο Φραίμη, ο οποίος θυμίζουμε στις προηγούμενες εκλογές
 επιστρατεύτηκε την τελευταία στιγμή να συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο.

Κυριάρχησε η μικροπολιτική
Όταν πριν από αρκετούς μήνες αναφερθήκαμε για πρώτη φορά στην ανάληψη πρωτοβουλίας για συνεννόηση και κοινή δράση όλων των Νομαρχιακών Επιτροπών, τα σχόλιά μας υπήρξαν περισσότερο από επαινετικά!
Και το ίδιο συνέβη όταν η πρωτοβουλία αυτή άρχισε να υλοποιείται, ιδιαίτερα απ’ τη στιγμή που στην πρώτη συνάντηση όλα τα κόμματα (πλην ΚΚΕ που απείχε) έδειξαν πραγματικά καλή πίστη και διάθεση να παραμερίσουν τις όποιες μικροκομματικές, πολιτικές, ιδεολογικές ή άλλες διαφορές τους, να ιεραρχήσουν από κοινού και να «παλεύσουν» μαζί κάποια πράγματα για το νομό μας. δυστυχώς όμως η πρώτη εκείνη συνάντηση έμελλε να είναι και η τελευταία…
Οι αντιδράσεις που υπήρξαν στο εσωτερικό των δύο μεγάλων κομμάτων ιδιαίτερα, από μέλη και στελέχη περιχαρακωμένα στη στενόμυαλη λογική της άρνησης και του διαχωρισμού, ήταν τέτοιες σε ένταση και έκταση που δεν επέτρεψαν την ανάπτυξη μιας υπερβατικής για τα ίδια τα κόμματα και για τον τόπο κατάστασης. Στελέχη πρώτης γραμμής διαμήνυσαν πως δεν πρόκειται να δεχθούν υποδείξεις (!), στελέχη μέσης γραμμής ξεσπάθωσαν κατά των… προδοτών 
του κόμματος (!) που υπονομεύουν τάχα τις αρχές τους, στελέχη εσχάτης κατηγορίας ύψωσαν τη μωροφιλοδοξία τους, βρίσκοντας με τον τρόπο αυτό την ευκαιρία να δηλώσουν τη δική τους παρουσία.
 Κρίμα.
Παρά ταύτα στη «Σ» έχουμε την άποψη ότι και μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ένα τέτοιο άτυπο όργανο. Επιτέλους, για μια έστω φορά, να αφήσουμε ως νομός στην άκρη τις κομματικές διαφορές και να δούμε… τι μπορούμε να κάνουμε. Τα κόμματα μπόρεσαν να συμφωνήσουν 
στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μόλις πρόσφατα, για λίγες έστω ώρες… είχαμε οικουμενική κυβέρνηση! 
Είναι δυνατόν να μην μπορούν οι τοπικές οργανώσεις να συμφωνήσουν σε ενιαία πολιτική για το Πανεπιστήμιο, την Ιονία, το αγροτικό ζήτημα…;


Αδράνεια
Η ονοματολογία κορυφώνεται στη Νέα Δημοκρατία, μαζί όμως κορυφώνεται και η γκρίνια των πολιτών – ψηφοφόρων της που… δεν βλέπουν φως!
 «Οι βουλευτές είναι άφαντοι»λένε, «τα προβλήματα μεγαλώνουν
 και κανείς δεν ασχολείται». 
Οι Νεοδημοκράτες στην Αιτ/νία έχουν πράγματι σοβαρούς λόγους να είναι δυσαρεστημένοι απ’ τη συνολική λειτουργία προσώπων και οργανώσεων (όχι όλων φυσικά), πόσο μάλλον στο συγκεκριμένο οικονομικό περιβάλλον.
Παράπονα ακούμε και από στελέχη όμως. Ο Αντ. Σαμαράς ανέβαλε την επίσκεψή του και δεν ανανέωσε το ραντεβού, το νεοσύστατο περιφερειακό όργανο δεν λειτούργησε ποτέ και σε όποιες προσπάθειες γίνονται η κριτική περιορίζεται στο… «γιατί έτσι και όχι αλλιώς», «γιατί αυτός κι όχι εγώ». Μεγάλο το έλλειμμα στην επικοινωνία, μεγάλη ακόμη και η απουσία παρέμβασης… εκεί όπου θα έπρεπε να είναι δεδομένη και στοχευμένη.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου