Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η απόφαση ένταξης και χρηματοδότησης του έργου ύδρευσης «Αντικατάσταση εξωτερικού υδραγωγείου Μαλεσίνας»,
προϋπολογισμού 1.782.590 €

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά, εντάχθηκε στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας (ΕΣΠΑ) το έργο «Αντικατάσταση εξωτερικού υδραγωγείου Μαλεσίνας», που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα με προϋπολογισμό 1.782.590 €.

Το έργο αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση που βελτιώνει τις συνθήκες ύδρευσης στη Μαλεσίνα αναβαθμίζοντας το δίκτυο μεταφοράς νερού, με θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν την αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης – υδραγωγείου, το οποίο μεταφέρει νερό για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Μαλεσίνας. Συγκεκριμένα προβλέπεται η αντικατάσταση 9.056 μέτρων σωλήνων του παλιού δικτύου, με νέες σωληνώσεις από σύγχρονο και ασφαλές υλικό.

Το έργο θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του είναι 14 μήνες.

«Προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, τονίζοντας «Το κρίσιμο ζήτημα είναι η επιτάχυνση του προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας, αφενός για να μην χαθούν πολύτιμοι πόροι, και αφετέρου για να υλοποιηθούν χρήσιμα και αναγκαία έργα για τους πολίτες και τον τόπο μας. Εμείς ως αιρετή Περιφέρεια, από τις πρώτες μέρες ανάληψης της αρμοδιότητας του ΕΣΠΑ, εντείνουμε τους ρυθμούς, με στόχο τη χρηματοδότηση ώριμων έργων και ταυτόχρονα τη διευκόλυνση των Δήμων που δεν έχουν επαρκείς υπηρεσίες, με τη διάθεση των δικών μας τεχνικών υπηρεσιών. Πρόθεσή μας είναι να συνεργαστούμε στενά, εποικοδομητικά και γόνιμα για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη Στερεά Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου