ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: «ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΜΠΟΪΣ»
ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ 120.000 €
Αίσθηση έχει προκαλέσει η επιστολή Ρόβλια προς τους δημάρχους της χώρας, στην οποία αποκαλύπτεται πως στην εποχή της σκληρής λιτότητας και των μειώσεων στους μισθούς των υπαλλήλων του Δημοσίου, σε κάποιες δημοτικές επιχειρήσεις, κυρίως Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), κάποιοι υπάλληλοι πίνουν νερό με... χρυσά δισκοπότηρα, αφού οι μισθοί τους το 2010 (και βεβαίως το τρέχον 2011) φτάνουν μέχρι και τα 120.000 ευρώ τη στιγμή που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αποδοχές περίπου 100.000 ευρώ.
Τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της η aftodioikisi.gr είναι αρκούντως αποκαλυπτικά:
-Σε δημοτική επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης, ΥΕ υδραυλικός λαμβάνει 38.000 ευρώ, υπάλληλος ΔΕ (υδραυλικός) 41.000 ευρώ, υπάλληλος ΤΕ 55.000 ευρώ και διοικητικός ΠΕ 76.000 ευρώ. Με λίγα λόγια, οι μισθοί τους είναι «βασιλικότεροι» του «βασιλέως» (δημάρχου).
-Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα «γκόλντεν μπόι» ΔΕΥΑ είναι και αυτό του γενικού διευθυντή του Δήμου Πατρέων, ο οποίος λαμβάνει 84.000 ευρώ ετησίως.
-Στη ΔΕΥΑ Ναυπάκτου δουλεύουν 21 άτομα που κοστίζουν στην επιχείρηση περίπου 730.000 ευρώ (κατά μέσο όρο 34.700 ευρώ το άτομο). Για τα 21 άτομα, δικαιολογούνται ένας γενικός διευθυντής (52.000 ευρώ), ένας προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών (63.000 ευρώ) και ένας προϊστάμενος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών (50.000 ευρώ)!
-«Χρυσούς» μισθούς δίνουν επίσης η ΔΕΥΑ Λάρισας και Βόλου, ενώ τα ίδια φαινόμενα παρατηρούνται και σε άλλες ΔΕΥΑ Δήμων της περιφέρειας και σε δημοτικές επιχειρήσεις δήμων της Αττικής.
Δηλώσεις Μαρινάκη
Σχολιάζοντας τους «παχυλούς» μισθούς σε υπαλλήλους των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης αποχέτευσης, ο πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ και δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης πως όντως υπάρχουν ορισμένα φαινόμενα υπέρογκων αμοιβών τα οποία προκαλούν.
Επιστολή Ρόβλια
Υπενθυμίζεται πως ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας, με επιστολή του, ζητεί από όλες τις δημοτικές επιχειρήσεις να του γνωστοποιήσουν άμεσα (μέχρι την Τετάρτη) τα στοιχεία των «χρυσών» υπαλλήλων, επισείοντας παράλληλα κυρώσεις στην περίπτωση που δεν το κάνουν.
Μείωση επιχειρήσεων, όχι και μισθών
Να σημειωθεί ότι με τον "Καλλικράτη" οι 6000 δημοτικές επιχειρήσεις μετά από καταργήσεις και συγχωνεύσεις έγιναν 2000, ωστόσο κανείς, κατά τα φαινόμενα, δεν έλεγξε το μισθολογικό κόστος τους
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου