Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Έστειλαν για τους άπορους σάπια τρόφιμα!!!

                                                                                      
Μουχλιασμένα πορτοκάλια, χαλασμένα λάχανα και σάπια μήλα, με άλλα λόγια τρόφιμα όχι απλώς κατώτατης ποιότητας και τελευταίας διαλογής, αλλά ίσως κι επικίνδυνα για την υγεία, είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους αυτά που παρέλαβε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων).

Ο δήμος παρέλαβε συνολικά 14,6 τόνους πορτοκάλια, 4 τόνους μήλα και 800 τεμάχια λάχανα, προκειμένου να τα διανείμει σε 4.226 δικαιούχους, αριθμός που αντιστοιχεί σε 2.200 οικογένειες. «Εκ μέρους των άπορων οικογενειών του δήμου μας, που περίμεναν καρτερικά από τον Νοέμβρη του 2015 να λάβουν την Επισιτιστική Βοήθεια που δικαιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ, καταγγέλλουμε και διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την ποιότητα των προϊόντων που μας παραδόθηκαν για να μοιράσουμε στους δημότες μας.

Πρόκειται για λαχανικά τα οποία είναι εμφανώς τελευταίας διαλογής, πολλά από τα οποία είναι ακατάλληλα πλέον για να καταναλωθούν, μήλα και πορτοκάλια σαπισμένα, με διασταλλάζοντα υγρά, καθώς και λάχανα χαλασμένα», τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Η κατανάλωση των προϊόντων αυτών όχι μόνο δεν θα καλύψει τις ανάγκες των απόρων, αλλά αντίθετα μπορεί πιθανότατα να επιφέρει και προβλήματα υγείας.

Για το λόγο αυτό, πριν γίνει η διανομή, ομάδα υπηρεσιακών στελεχών, με επικεφαλής τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Τάσο Τσακιρίδη έκαναν διαλογή των χαλασμένων λαχανικών και τα στοίβαζαν στην άκρη, προκειμένου να διανεμηθούν μόνον όσα ήταν κατάλληλα προς κατανάλωση.

Σύμφωνα με τον κ. Δανιηλίδη, «η ενδεδειγμένη λύση θα ήταν η άμεση απόσυρση των ακατάλληλων αυτών προϊόντων -που σημειωτέον είναι και εκτός εποχής - και η αντικατάστασή τους με άλλα, αρίστης ποιότητας. Εξάλλου, η μόνη κατανάλωση που μπορούν να έχουν αυτές οι τροφές είναι από τετράποδα σε κτηνοτροφικές μονάδες».

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, όπως και όλοι οι δήμοι, δεν εμπλέκεται σε καμία διαδικασία ούτε σε ό,τι αφορά την προμήθεια ούτε και στην παραλαβή των σάπιων προϊόντων. «Καλούμε τις αρμόδιες εποπτικές αρχές να ελέγξουν τις πολιτικές, ποινικές και ηθικές ευθύνες αυτών που διεξήγαγαν τον διαγωνισμό και με ποιους όρους, καθώς και αυτών που τα παρέλαβαν», καταλήγει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου