Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Σε όλους τους δήμους τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας


Επέκταση της νέας γενιάς προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας τους επόμενους μήνες σε όλους τους δήμους της χώρας αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη συναρμοδίων υπουργών που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου.

Να σημειωθεί ότι υπήρξαν αντιδράσεις από πολλούς δήμους της χώρας για τον αποκλεισμό τους από την πρώτη φάση του προγράμματος, αφενός και αφετέρου, λόγω του αδιευκρίνιστου για την επέκταση του προγράμματος σε επόμενη φάση σε όλους τους δήμους της χώρας.

Μάλιστα η κ. Αντωνοπούλου είχε τονίσει ότι το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας έχει στο επίκεντρό του τον άνεργο, εξ ου και η χρηματοδότησή τους από την ΕΕ, συμπληρώνοντας ότι η κάλυψη παγίων και διαρκών αναγκών των δήμων δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκούς πόρους.

Σε ότι αφορά σο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, έχει πιλοτικό χαρακτήρα στους πρώτους πενήντα ένα (51) Δήμους, θύλακες υψηλής ανεργίας, συνδυάζοντας, για πρώτη φορά, την οκτάμηνη απασχόληση σε κοινωνικές και άλλες υποδομές, με την αναβάθμιση των προσόντων των μακροχρόνια ανέργων.

Υλοποιείται σε τρεις φάσεις: η πρώτη φάση, αφορά δεκαεπτά (17) δήμους – θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας, με έναρξη τον Μάιο, η δεύτερη φάση, αφορά τριάντα τέσσερις (34) δήμους, με έναρξη δύο μήνες αργότερα, και η τρίτη φάση, αξιολογώντας ενδιάμεσα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του, αφορά τους υπόλοιπους δήμους της χώρας, με έναρξη τον Σεπτέμβριο του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου