Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Νέο επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας!.. Ο Πούτιν συγκάλεσε έκτακτο πολεμικό Συμβούλιο

Νέο επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας: Οι Τούρκοι γκρέμισαν την γέφυρα που ενώνει...

Οριστική φαίνεται να είναι η απόφαση της Ρωσίας για σύγκρουση με την Τουρκία...
σε όλα τα επίπεδα μετά και την απίστευτη διπλή τουρκική πρoσπάθεια δολιοφθοράς που οδήγησε τον Β.Πούτιν να συγκαλέσει έκτακτο πολεμικό συμβούλιο θέτοντας τις στρατηγικές πυρηνικές και αερομεταφερόμενες δυνάμεις σε συναγερμό καθώς τουρκικό φορτηγό πλοίο κτύπησε την υπό κατασκευή γέφυρα των Στενών του Kerch που θα συνδέει την Κριμαία με την υπόλοιπη Ρωσία!

Το άγνωστο μέχρι τώρα στο κοινό περιστατικό έγινε στις 19 Μαρτίου στις 11.25pm ώρα Μόσχας και οδηγεί σε δραματικές εξελίξεις σε ότι αφορά τις ρωσοτουρκικές σχέσεις...

Συγκεκριμένα, το τουρκικό φορτηγό πλοίο "Lira" ή "Lear" με σημαία Παναμά που ανήκει στην εταιρεία Turkuaz Shipping Corp, παρέκλινε από την προκαθορισμένη πορεία του κοντά στην σημαδούρα 21 και 23α όταν περνούσε από το κανάλι Kerch-Enikalsky και κτύπησε τα υποστηρικτικά "πόδια" της υπό κατασκευής γέφυρας.

Ως αποτέλεσμα καταστράφηκε εντελώς ο πόλος κατασκευής 80 και οι 79-81 υπέστησαν σοβαρές ζημιές μαζί με ένα σωρό από κατασκευαστικά υλικά όπως δοκάρια διαμέτρου 1,020 και 58 μέτρων κτλ.

Το τουρκικό φορτηγό πλοίο μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Taganrog και το πλήρωμα συνολικά εννέα άτομα με καπετάνιο Τούρκο είναι υπό κράτηση με κατηγορίες για ηθελημένη ζημιά μιλώντας ξεκάθαρα για προσπάθεια δολιοφθοράς!

Η εισαγγελία της περιοχής του Ροστόφ άνοιξε φάκελο διερεύνησης περαιτέρω της υπόθεσης ενώ έχει ζητηθεί αποζημίωση για την ζημιά που προκάλεσε ύψους 120 εκατ ρουβλίων.

Οι Ρωσικές αρχές διαβεβαιώνουν ότι η προσπάθεια δολιοφθοράς δεν θα επηρεάσει τον αρχικό σχεδιασμό δημιουργίας της γέφυρας κατά μήκος των Στενών του Kerch που θα συνδέει την περιοχή του Krasnodar με την Κριμαία και αναμένεται να τελειώσει τον Δεκέμβριο του 2018 με κόστος 211,9 δισ ρούβλια.

Oι Τούρκοι ισχυρίζονται πως δεν γνώριζαν την περιοχή και ότι το φορτηγό πλοίο ήταν...ακυβέρνητο ενώ η τουρκική εταιρεία Turkuaz Shipping προσπάθησε να αποποιηθεί κάθε ευθύνη λέγοντας ότι δεν της ανήκει το φορτηγό πλοίο "Lira" και  δεν είναι καν στην...λίστα τους.

Εξαιρετική σημασία παρουσιάζει το πότε συνέβη η προσπάθεια δολιοφθοράς καθώς ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την δεύτερη επέτειο της ένωσης της Ρωσίας με την Κριμαία επισκέφτηκε και επιθεώρησε τα έργα κατασκευής της γέφυρας ενώ συνομίλησε με τους εργάτες.

Η επίσκεψη του Β.Πούτιν έγινε μια ημέρα πριν, στις 18 Μαρτίου, και ενώ είχαν παραδοθεί 3 εκατ. τόνοι φορτίου από τους συνολικά 12,5 τόνους που απαιτούνται για την κατασκευή της γέφυρας.

Ο Β.Πούτιν τόνισε την "ανάγκη δημιουργίας ενός δημοσίου συμβουλίου για την κατασκευή, επιτήρηση του περιβάλλοντος, χρηματοδότησης και συμμόρφωσης με τους όρους του πρότζεκτ".

Ταυτόχρονα επιθεώρησε τις εργασίες κατασκευής της γέφυρας ενώ πέταξε με ελικόπτερο πάνω από το έργο.

Η γέφυρα του Kerch είναι ζωτικής σημασίας και αποτελεί στρατηγικό έργο. Θα δημιουργηθεί αυτοκινητόδρομος όπου υπολογίζεται ότι θα τον διασχίζουν 40.000 αυτοκίνητα την ημέρα και σιδηρόδρομος διπλής κατεύθυνσης.

Στην απαγορευμένη πλέον περιοχή οι Τούρκοι προσπάθησαν δεύτερη φορά να προχωρήσουν σε διολοφθορά με το φορτηγό πλοίο "Sormovo-48" σημαίας Άγιου Χριστόφορου και Νέβις.

Και αυτό το φορτηγό πλοίο ανήκει στην τουρκική εταιρεία Ir-Bir Denizcilik ve Ticaret με πλήρωμα 11 ατόμων.

Πλέον στο σημείο περιπολούν διαρκώς ρωσικά σκάφη τύπου Raptor 03160.
- See more at: http://www.ingossip.gr/paraxena/426677-neo-epeisodio-metaxy-rosias-toyrkias-oi-toyrkoi-gkremisan-ten-gephyra-poy-enonei?ref=yfp#sthash.Zbsc0n6O.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου