Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για την ΚΛΕΠΑ


Μετά τις τελευταίες επιστολές και τις συνεχείς παρεμβάσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου και την συμπαράσταση του Πολιτευτή των ΑΝ.ΕΛ. Κου. Παπαγεωργίου Ευάγγελου, πραγματοποιήθηκε  στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ( Αμαλιάδος 17) σύσκεψη για τα θέματα της κατολίσθησης στο χωριό. Παρευρέθηκαν : Αντιπροσωπία του Συλλόγου, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, ο Αντιδήμαρχος Ναυπάκτου Κος. Σαλαμούρας Χρήστος και ο Κος Παπαγεωργίου Ευάγγελος.
Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου με αδιάσειστα, τεκμηριωμένα επιχειρήματα και στοιχεία, υποστήριξαν και προφορικά, όπως στείλαμε και γραπτά, τα αιτήματα των δύο τελευταίων επιστολών του Συλλόγου τις οποίες σας έχουμε ανακοινώσει :
1.Τον απεγκλωβισμό του Ι.Γ.Μ.Ε.Μ. ώστε να μπορεί να επισκέπτεται το χωριό και να συλλέγει στοιχεία για να ολοκληρώσει την μελέτη του
2. Το Υπουργείο να εκδώσει, επιτέλους την Κοινή Υπουργική Απόφαση με τις προδιαγραφές Γεωλογικής καταλληλότητας κατολισθαισόντων οικισμών.
3.Τον διπλασιασμό της στεγαστικής συνδρομής για όλες τις κατηγορίες των πληγέντων.
4.Να γίνει παρέμβαση προς το Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων για την έκδοση απόφασης χαρακτηρισμού του χωριού ως δυσπρόσιτη περιοχή (όπως αναφαίρετε στο site της ΔΑΕΦΚ).

Μετά από διαλογική συζήτηση 2,5 ωρών οι εκπρόσωποι του Υπουργείου δεσμεύτηκαν.

1.Με παρέμβαση του Υπουργού να απεγκλωβιστή το Ι.Γ.Μ.Ε.Μ. όσο το δυνατόν συντομότερα, ώστε να πάει στο χωριό
2.Μετά το Πάσχα θα δρομολογηθή η έκδοση της Κ.Υ.Α. με τις προδιαγραφές,καθώς επίσης και για την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης χαρακτηρισμού του χωριού ως δυσπρόσιτης περιοχής
3.Θα γίνει πρόταση προς τα συναρμόδια Υπουργεία για ενιαία αντιμετώπιση,παροχής στεγαστικής συνδρομής, σε περίπτωση φυσικών καταστροφών (σεισμοί, πλημμύρες, κατολισθήσεις, πυρκαγιές) αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν σε κτίρια.
Την εξέλιξη των δεσμεύσεων των εκπροσώπων του Υπουργείου θα την παρακολουθεί ο Σύλλογος και θα παρεμβαίνει.  


Στο περιθώριο της συζήτησης εκφράστηκε από τους εκπροσώπους του Συλλόγου η έντονη διαμαρτυρία τους  στον εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής, Αντιδήμαρχο Ναυπάκτου κο. Σαλαμούρα, για την μη γραπτή παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής υποστήριξης των παραπάνω αιτημάτων, παρ΄όλο που της είχαν κοινοποιηθεί τις δύο ανωτέρω επιστολές και που στην ουσία είχε υποχρέωση να ενεργήσει από μόνη της πολύ νωρίτερα, καθώς επίσης και για άλλα θέματα που προέκυψαν τελευταία και για τα οποία θα σας ενημερώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου