Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Νορβηγός πολιτικός έπεσε θύμα βιασμού από Σομαλό

(Ο Νορβηγός πολιτικός Κάρστεν Νόρνταλ Χάουκεν)

(Ο Νορβηγός πολιτικός Κάρστεν Νόρνταλ Χάουκεν)
Ο Κάρστεν Νόρνταλ Χάουκεν, ένας αριστερός πολιτικός της Νορβηγίας έπεσε πριν κάποια χρόνια θύμα βιασμού από έναν Σομαλό, στο σπίτι του, στο Όσλο, γεγονός που οδήγησε στην σύλληψη του μεταναστη και στην ψυχολογική κατάρρευση του Χάουκεν.

Μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK για το συμβάν που κλόνισε την ζωή και την υγεία του ο Χάουκεν εκμυστηρεύτηκε ότι ένιωσε τύψεις και ενοχές όταν έμαθε ότι ο Σομαλός πρόκειται να απελαθεί πίσω στην χώρα του, αφού εξέτισε την ποινή φυλάκισης των 4,5 ετών που του επεβλήθη για τον βιασμό.


Ο Χάουκεν που δέχθηκε την επίθεση μέσα στο ίδιο του το σπίτι, δήλωσε ότι όντας ένας ετεροφυλόφιλος άντρας που υπήρξε θύμα βιασμού, ένιωσε την σεξουαλικότητα του να αμφισβητείται και δεν μπόρεσε να διαχειρισθεί την έντονη συναισθηματική φόρτιση με αποτέλεσμα να καταφύγει στην χρίση κάνναβις και αλκοόλ.


«Ένιωσα μια τεράστια ανακούφιση όταν με ενημέρωσαν από την αστυνομία ότι ο δράστης πρόκειται να απελαθεί πίσω στην χώρα του και να μην επιστρέψει ποτέ» και πρόσθεσε, «ένιωσα όμως και ενοχές και τύψεις που έγινα ο λόγος αυτός ο άνθρωπος να εκδιωχθεί από την Νορβηγία και να επιστρέψει σε ένα αβέβαιο και επικίνδυνο μέλλον στην Σομαλία».


Ερωτώμενος πως μπορεί και δείχνει τέτοια συμπόνια για τον άντρα που ουσιαστικά του κατέστρεψε την ζωή, ο Χάουκεν εξήγησε, «Τον θεωρώ αποτέλεσμα ενός άδικου κόσμου, ένα προϊόν μιας ανατροφής που σημαδεύτηκε από τον πόλεμο και την απόγνωση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου