Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Έπεσε στο νερό ο γίγαντας των θαλασσών

Πρώτο δοκιμαστικό ταξίδι για το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Έπεσε στο νερό ο γίγαντας των θαλασσών
 
Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου- περίπου 50 μέτρα μεγαλύτερο σε μήκος από το ύψος του πύργου του Άιφελ, απέπλευσε για το πρώτο του πιλοτικό ταξίδι από τη Γαλλία.

Το Harmony of the Seas, η κατασκευή του οποίου κόστισε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ και το βάρος του ξεπερνά τους 227.000 τόνους, έπεσε στο νερό στο Saint-Nazaire χθες το απόγευμα.

Δεν μεταφέρει επιβάτες, καθώς ο πλους είναι δοκιμαστικός, ωστόσο υπάρχει πλήρωμα 500 ατόμων που εργάζεται κανονικά κατά τη διάρκεια ταξιδιού που θα διαρκέσει έως την Κυριακή.

Ακόμα και όταν βρισκόταν στα ανοιχτά, το κρουαζιερόπλοιο χωρητικότητας 6000 επιβατών με τα 18 καταστρώματα ήταν ορατό από την ακτή όπου πολλοί είχαν συγκεντρωθεί για να το δουν να πλέει για πρώτη φορά.

Οι αξιωματικοί του εκπαιδεύτηκαν σε προσομοιωτή στην κοντινή πόλη Nantes τον περασμένο χρόνο και βοήθησαν τον καπετάνιο στις περίτεχνες μανούβρες που χρειάζονταν για να βγει το τεράστιο πλοίο από το ναυπηγείο του Saint-Nazaire.

Ρυμουλκά βοήθησαν το σκάφος να απομακρυνθεί από το ναυπηγείο και στη συνέχεια το έστρεψαν και το καθοδήγησαν στα ανοιχτά.

Όταν θα είναι σε πλήρη λειτουργικότητα και θα έχει και επιβάτες θα έχει πλήρωμα 2000 μελών. Οι εργασίες στο εν λόγω κρουαζιερόπλοιο άρχισαν τον Σεπτέμβριο του 2013.

Το επόμενο δοκιμαστικό ταξίδι θα γίνει λίγο πριν το τέλος Απριλίου και η επίσημη παράδοσή του θα γίνει στις 12 Μαΐου. Στόχος των δοκιμαστικών ταξιδιών είναι να ελεγχθεί η λειτουργία της μηχανής του και η ευελιξία του στις μανούβρες.

Αν τα δοκιμαστικά ταξίδια στεφθούν με επιτυχία θα κατευθυνθεί στο λιμάνι του Southampton το Μάιο πριν αποπλεύσει για τη Βαρκελώνη στην πρώτη κρουαζιέρα του στη Μεσόγειο.
cruise2cruise3cruise4cruise5cruise6cruise7cruise8cruise9cruise10cruise11
cruise1
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου