Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"


Κραυγή αγωνίας από τιους συλλόγους και τα σωματεία των εργαζοόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» καθως όπως σημειώνουν σε ανακοίνωση τους, πολλοί απο αυτούς παραμένουν απλήρωτοι ενόψει του Πάσχα με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειές μας.
Στην ανακοίνωση αναφερεται ακόμη ότι:

Οι 3500 εργαζόμενοι είχαμε τονίσει στα συναρμόδια Υπουργεία από τις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη ότι θα έπρεπε να μεριμνήσουν έγκαιρα για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης καθώς οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται από την υπογραφή της έως την καταβολή των δεδουλευμένων μας είναι χρονοβόρες.

Οι διαβεβαιώσεις που είχαμε λάβει τότε από την Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Φωτίου ήταν ότι θα πραγματοποιούνταν όλες οι απαραίτητες ενέργειες στην ώρα τους , κάτι που δυστυχώς δεν έγινε. Μάλιστα, σε συνάντησή μας στις 10 Μαρτίου2016 είχαμε πάλι επισημάνει την καθυστέρηση στις διαδικασίες αλλά φάνηκε ότι δεν «ίδρωσε» το αυτί κανενός .

Αντίθετα , αποκαλύφτηκε ο εμπαιγμός όλων , δεδομένου ότι ενώ μας διαβεβαίωναν ότι έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες σχετικά με την Προγραμματική Σύμβαση ανακαλύψαμε ότι δεν ίσχυε τίποτα από αυτά….

Έτσι φτάσαμε λίγο πριν το Πάσχα στο ίδιο αποτέλεσμα: ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ !!!

Αναλγησία και εμπαιγμός δυστυχώς από την πολιτεία για άλλη μια φορά που δεν νοεί να καταλάβει ότι οι εργαζόμενοι προσφέρουμε ανελλιπώς τις υπηρεσίες μας ,είμαστε άνθρωποι , είμαστε εργαζόμενοι και όχι είλωτες, με οικογένειες και υποχρεώσεις και ότι το κράτος οφείλει να μας καταβάλει τα δεδουλευμένα μας εγκαίρως.

Την ευθύνη για την μη καταβολή των δεδουλευμένων μας έχει και η ΚΕΔΕ που εκπροσωπεί του Δήμους και δεν μερίμνησε με τις παρεμβάσεις της προς τα Υπουργεία να προχωρήσουν οι διαδικασίες που αφορούν την ροή της χρηματοδότησης προς τους Φορείς Υλοποίησης του ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ , ξεχνώντας ότι οι συμβάσεις εργασίας μας συνάπτονται με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τόσα χρόνια είμαστε θεατές στο ίδιο έργο , αφού καμία κυβέρνηση και κανένας αρμόδιος δεν έπραξε έτσι ώστε οι πληρωμές μας για τις υπηρεσίες που παρέχουμε να γίνονται στην ώρα τους, αποτέλεσμα της προχειρότητας και της απαξίωσης απέναντι σε έναν θεσμό που προσφέρει τα μέγιστα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Υποτίθεται ότι η παρούσα ηγεσία είχε δεσμευτεί ότι θα βρεθεί ο τρόπος και θα τελειώσουν διαπαντός όλα τα προβλήματα που διέπουν τη λειτουργία του «Βοήθεια στο Σπίτι» εδώ και 15 χρόνια.
Υποτίθεται ότι η παρούσα ηγεσία είχε δεσμευτεί ότι το «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι εργαζόμενοι σε αυτό ΘΑ εξασφαλιστούμε μόνιμα και ΘΑ πάψει η ομηρία μας καθώς και η ανασφάλεια των χιλιάδων εξυπηρετούμενων.
Τα συναρμόδια Υπουργεία ΑΝΤΙ να λαμβάνουν υπόψη τους τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ την αποδόμηση του «Βοήθεια στο Σπίτι» και την καρατόμηση των εργαζομένων.Οι εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι έχουμε προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ , καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες , έχουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία ώστε να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος και μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας και των αναγκών της.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Την μόνιμη θεσμική κατοχύρωση του υπάρχοντος προσωπικού καθώς παρέχουμε ένα έργο το οποίο είναι μόνιμο, το οποίο έγινε χθες, γίνεται σήμερα και πρέπει να συνεχιστεί και αύριο.
• Την δημιουργία Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο και στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με την ενσωμάτωση του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού που ήδη εργάζεται επί σειρά ετών στις κοινωνικοπρονοιακές δομές (Βοήθεια στο σπίτι κ.λπ.).
• Την άμεση και έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων μας καθώς εξακολουθούμε να μένουμε απλήρωτοι στην πλειοψηφία μας.
• Τα συνταγματικά κατοχυρωμένα κοινωνικά δικαιώματα να λειτουργήσουν ως φραγμός σε μία διαδικασία αποδόμησης και ιδιωτικοποίησης του «Βοήθεια στο Σπίτι», του κοινωνικού κράτους. -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου