Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Νίκος Βούτσης: Το email του Χαρδούβελη ήταν πολύ λιγότερο επώδυνο

 Το email του Χαρδούβελη ήταν πολύ λιγότερο επώδυνο, και ο Σαμαράς δεν το είχε φέρει στη Βουλή» παραδέχθηκε την Πέμπτη στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης σχολιάζοντας το σχέδιο που παρουσίασαν οι θεσμοί στην Αλέξη Τσίπρα.

«Το ποτήρι το βλέπω μισοάδειο και είμαι αισιόδοξος... κανείς δεν μπορεί να το δει μισογεμάτο δεν μπορεί να είναι βάση συζήτησης το κείμενο που παρουσιάστηκε άρχισαν να βάζουν και μέτρα που είχαν ψηφιστεί από τη ΝΔ, έγινε φανερό ότι η συζήτηση σε οικονομικοτεχνικό επίπεδο είχε κλείσει» παραδέχθηκε επίσης ο Νίκος Βούτσης.

Ο υπουργός δήλωσε αρχικά ότι «δεν μπορούμε να σημειώσουμε τα διακυβεύματα μιας νέας εκλογικής αναμέτρησης», όμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, επισημαίνοντας όμως πως «θα είναι μια δημοκρατική πρωτοβουλία για ενίσχυση εντολής για συμφωνία ρεαλισμού, όχι για ρήξη».

«Θέλουν το ΔΝΤ για να τίθενται ζητήματα όπως το εργασιακό και τα ασφαλιστικά για να μην υπάρχει σύγκλιση σε αυτά τα μέτρα, όμως το ΔΝΤ από την άλλη θέλει βιώσιμο χρέος» τόνισε.

Ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε ως «παράταση στην πολιτική διαπραγμάτευση και τον ρεαλισμό τη νέα συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ που θα γίνει εφόσον διάβασα (σ.σ δεν επιβεβαιώνεται από το Μαξίμου) φάνηκε ότι οι μεταξύ τους διάφορες δεν ήταν εύκολο να γεφυρωθούν».

Για τη διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης ο υπουργός εξήγησε ότι «χρειαστήκαμε χρόνο για να πολιτικοποιηθεί ένα ζήτημα που εξαρχής θέλανε να το ρίξουν σε τεχνικά κλιμάκια, είναι ένα ζήτημα που είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε αρκετές υποχωρήσεις, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει έλλειψη αυτοκριτικής και ασάφεια».

Σε ό,τι αφορά την καταβολή της πρώτης δόσης του Ιουνίου στο ΔΝΤ, ο υπουργός συμφώνησε με τη δήλωση του πρωθυπουργού ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι θα αποπληρωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου