Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΣΕΙΣΜΟΟΟΣ.... Ταρακουνήθηκε και η Αθήνα


Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 4:09 τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Εύβοιας και Βοιωτίας-Φθιώτιδας.

Η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και την Αττική.

    Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην υποθαλάσσια περιοχή της Χαλκίδας, γύρω στα 27 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης. Ο σεισμός έγινε 77 χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας και έγινε ιδιαίτερα αισθητός, με αρκετούς κατοίκους κυρίως στα βόρεια προάστια να ξυπνούν από τον έντονο θόρυβο. Η διάρκεια πάντως του σεισμού δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.

Το εστιακό βάθος της δόνησης είχε δοθεί αρχικά από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στα 5 χλμ., όμως με νεότερο ανακοινωθέν το καθόρισε στα 13 χλμ.

Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίστηκε για αρκετή ώρα στην περιοχή με δονήσεις που κυμαίνονταν στα 2-2,5 Ρίχτερ, όμως στις 5:31 ακολούθησε μια πιο ισχυρή δόνηση 3,3 Ρίχτερ, ενώ και στις 6:04 ένας ακόμη σεισμός 3,4 Ρίχτερ έγινε αισθητός στην Χαλκίδα.

Η περιοχή είναι αρκετά ιδιόμορφη και τα ρήγματα σε αυτή δίνουν σεισμούς μέχρι 5,5 Ρίχτερ δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας. Ο σημερινός σεισμός κινείται στα φυσιολογικά επίπεδα πρόσθεσε λέγοντας ότι μπορεί να υπάρξει μετασεισμός έως και 4,7 Ρίχτερ.

Όπως υπενθύμισε στην ίδια περιοχή είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση και στις 18 Νοεμβρίου 2014 και γι” αυτό είχε εγκατασταθεί εκεί δίκτυο 7 σεισμογράφων από τον ΟΑΣΠ και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Γειτνιάζει με το ρήγμα της Αταλάντης, το οποίο όμως έχει εξαντλήσει τα ενεργειακά του αποθέματα, συμπλήρωσε ο κ. Λέκκας.

Έχοντας μιλήσει με εκπροσώπους των τοπικών αρχών ο κ. Λέκκας είπε ότι δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα ενώ όπως εκτίμησε δεν θα υπάρξουν θέματα τις επόμενες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου