Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ξεκίνησαν οι Θεατρικές παραστάσεις για το Περιβάλλον των Δημοτικών Σχολείων Ναυπάκτου

pol-oikotheatro-1ods1Με επιτυχία ξεκίνησαν  στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα Ναυπάκτου, οι θεατρικές παραστάσεις μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Ναυπάκτου, που διοργανώνει για 5η χρονιά  η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον «Πράσινο+Μπλε».Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπακτίας, την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας -  ΔνσηςΑ’βάθμιας εκπαίδευσης Νομού Ατω/νίας  και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Την Κυριακή 01 Μαρτίου 2015 υλοποιήθηκαν οι 2 πρώτες θεατρικές παραστάσεις του  1ου ΔΣ Ναυπάκτου- τάξη Β’1  «Ανέβα στη στέγη να φάμε τα σύννεφα» του Γιάννη Ξανθούλη καθώς και του 2ου ΔΣ Ναυπάκτου- τάξη Ε’
 pol-oikotheatro-1ods4« Ο κύριος Μπέν, η Μου και τα σκουπίδια» της Σοφίας Ζαραμπούκα. Οι μικροί μαθητές  έστειλαν, μηνύματα για την σημασία του πράσινου μέσα στην πόλη αλλά και την ανάγκη για κομποστοποίηση και ανακύκλωση.
 
Οι παρευρισκόμενοι γονείς, εκπαιδευτικοί και μικροί θεατές κάθε ηλικίας χειροκρότησαν τη προσπάθεια των  μαθητών και των εκπαιδευτικών τους, εισπράττοντας με τον καλύτερο τρόπο, μηνύματα για το περιβάλλον.
 
Συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς: του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου κα Σμάνη Σπυριδούλα της Β1′τάξης, την θεατρολόγο κα Γιαλούρη Φωτεινή και τον εκπαιδευτικό εικαστικών κοΣταυλιώτη Χαράλαμπο, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου κα Κουταλά Ευαγγελία της Ε’ τάξης, στην δασκάλα μουσικής του σχολείου κα Τριανταφύλλου Πολυξένη καθώς και στην θεατρολόγο κα Βασιλοπούλου Κωνσταντίνα από το «Πράσινο+Μπλε», για την σημαντική προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε να περάσουν μηνύματα για το περιβάλλον στους μικρούς μαθητές, μέσα από τις θεατρικές παραστάσεις.
 
Χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους του Δήμου Ναυπακτίας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κος Ράπτης Ιωάννης.
 
pol-oikotheatro-1ods3
 
Οι διοργανωτές, προσκαλούν την επόμενη  Κυριακή  08 Μαρτίου στις 18.00 στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα Ναυπάκτου, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, από όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων και όλες τις τάξεις του Δήμου Ναυπακτίας και όχι μόνο, να παρακολουθήσουν τις 2 επόμενες παραστάσεις των μικρών μαθητών του  2ου Δ.Σ. Ναυπάκτου – Γ’τάξη και του  3ου Δ.Σ. Ναυπάκτου – Δ’τάξη  με τα έργα:
 
«Περιπέτεια στην τραυματούπολη» των Π. Φούρκα – Β. Καρναδάκη και
 
«Η Μεσόγειος είμαι και δεν είμαι πια εδώ» του Βαγγέλη Ηλιόπουλουαντίστοιχα.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

pol-oikotheatro-1ods2


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου