Αυτός δεν είναι ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς

"Ποιος είναι ο Αndreas Lubitz ; Σίγουρα όχι αυτός." αναφέρει η εφημερίδα Le Figaro σήμερα η οποία αποκαλύπτει το τεράστιο λάθος των μεσων όλου του κόσμου που προκάλεσε αναστάτωση στον εικονιζόμενο της παραπάνω φωτογραφίας.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο Andreas G, ένας γερμανός μάγειρας, κάτοικος Ελβετίας ο οποίος είχε την ατυχία να έχει παραπλήσια όνομα με αυτό του συγκυβερνήτη της μοιραίας πτήσης της Germanwings.
Αυτός δεν είναι ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς
Η φωτογραφία του εντοπίστηκε από το facebook, αλλά δεν είναι παρά μια παρεξήγηση η οποία πέρασε απαρατήρητη μέχρι και σήμερα.

Ο ίδιος αναφέρει πως αρχικά πίστεψε πως η αλήθεια θα φανεί γρήγορα γιατί το όνομά δεν ήταν το ίδιο με του συγκυβερνήτη. Αυτό που τον εξέπληξε είναι το πόσο γρήγορα και πώς οι δημοσιογράφοι αναπαραγάγουν μια είδηση μέσω ενός tweet. Μιλόντας στην εφημερίδα 20 Minutes Suisse κάνει λόγο για κακόγουστο αστείο και αναφέρει πως για την φωτογραφία ενηερώθηκε από φίλους του την πέμπτη το απόγευμα.

Η πραγματική σελίδα του συγκυβερνήτη στο facebook είχε κλειδωθεί αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματος στον Τύπο.

Η μοναδική φωτό του πραγματικού Αντρέας, του συγκυβερνήτη, που έκανε από την πρώτη στιγμή το γύρο του κόσμου, είναι αυτή που τον δείχνει μπροστά στη γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο και οι υπόλοιπες που τον δείχνουν να συμμετέχει σε αγώνα δρόμου. Η πρώτη φωτογραφία η οποία εντοπίστηκε στο ίντερνετ δεν είχε διαγραφεί από την μνήμη cache της αναζήτησης Google και για αυτό οι δημοσιογράφοι μπόρεσαν να την εντοπίσουν.

Αυτός δεν είναι ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς