Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Σφαγεία Ναυπάκτου: Ο κόμπος έφτασε στο.... χτένι

koi-sfageia-nafpaktos«Ο κόσμος έφτασε στο χτένι» υποστηρίζουν οι κρεοπώλες της Ναυπάκτου αναφορικά με το θέμα λειτουργίας των Σφαγείων. Στον Σωτήρη Καρέλη μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ναυπακτίας και Δωρίδας, Ταξιάρχης Σούζας.

 Ο πρόεδρος των Κρεοπωλών Ναυπάκτου Ταξιάρχης Σούζας επανέρχεται στο θέμα καθώς όπως λέει το συγκεκριμένο ζήτημα έχει φτάσει μέχρι και το διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών. Πρόκειται όπως δήλωσε για ένα μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα που αποτελεί πάγιο αίτημα των επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής. «Σήμερα όμως ο κόμπος έφτασε στο χτένι και η υπομονή των επαγγελματιών εξαντλείται», επισημαίνει ο κ. Σούζας και συνεχίζει λέγοντας πως στη Ναύπακτο λειτουργούσε σφαγείο από το 1930, το οποίο με την αιτιολογία ότι πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να αναβαθμιστεί, η δημοτική αρχή του 2008 το έκλεισε. Δυστυχώς ουδέποτε αναβαθμίστηκε και παραμένει κλειστό λόγω της ολιγωρίας των προηγούμενων δημοτικών αρχών, επισημαίνει ο κ. Σούζας.

«Η χρηματοδότηση χάθηκε, όπως χάθηκε και η πολιτική βούληση για την αναβάθμιση των σφαγείων που ενώ οι εργασίες ξεκίνησαν δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ και τώρα το κτίριο μοιάζει με φάντασμα», λέει ο πρόεδρος των κρεοπωλών. «Η έλλειψη σφαγείων εκ τω πραγμάτων επιβαρύνει το κόστος των προϊόντων κόστος που αναγκαστικά μεταφέρεται στους καταναλωτές και έτσι δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί» σημειώνει ο κ. Σούζας λέγοντας παράλληλα πως ο σύλλογος των κρεοπωλών θα ζητήσει από την σημερινή δημοτική αρχή να δώσει ένα τέλος στο ζήτημα, καθώς η μη λειτουργία των σφαγείων εντείνει το φαινόμενο με τις παράνομες σφαγές που αποτελούν πληγή για τους επαγγελματίες.
Παράλληλα ο πρόεδρος των κρεοπωλών σημείωσε πως η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί και πως η επαναλειτουργία των σφαγείων θα δώσει ανάσα στους επαγγελματίες ενώ θα δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας. «Περιμένουμε τις προτάσεις της δημοτικής αρχής και ελπίζουμε να υπάρξει μια θετική εξέλιξη καθώς σήμερα αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στα σφαγεία του Λιδωρικίου και του Αιτωλικού, χάνοντας χρήμα και χρόνο την στιγμή που θα μπορούσαμε να τα γλιτώσουμε όλα αυτά»,υπογράμμισε ο κ. Σούζας.
Δείτε το ρεπορτάζ του Lepanto TV:

http://lepantortv.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου